Svájc vagy Ausztria jobb hely?
Az akkor kerül annyiba ha a Migros, Coop stb boltokban veszed és a svájci zászlós termékeket.
Ha elmész a Lidl vagy Aldiba és nem svájci húst veszel, tüstént meglátod, hogy nem is sokkal drágább mintha Magyarországon vásárolnád.
Ausztria nem semleges? Hanem?
Svájc nagyon szociális? Aha...
Ja, rémlik, ott volt a zászló, de ezt egy egészséges nacionalizmusnak vettem, meg hát ugye nálunk is ott hogy magyar termék. Azokon a helyeken ahol én jártam, általában a helyi erők boltjai voltak, nagy nemzetközi multit nem is láttam. Azért is mondtam, hogy engem ezekben az országokban a természet, kirándulás, vendéglátás, barangolás érdekel, mert annyira túlszabályozottak, hogy két-három hét után már nagyon kényelmetlenül érzem magamat ott. Van egy barátom aki már 15 éve Svájcban dolgozik, évente ha itthon van 1 hónapot, mesélt érdekes, dolgokat. Az kötelező egészségbiztosítás olyan mint nálunk gk casco, választható önrésszel, és gyakorlatilag még az egyszerű triviális dolgok is hülyére vannak szabályozva. Az én szubjektív véleményem, hogy Svájcban rosszabb az élet (nem anyagi szempontból), de az emberek szimpatikusabbak mint a frusztrált osztrákoknál, ahol talán valamelyest szabadabb az élet. Sokan itt csak azt nézik, hogy átszámítva forintra mennyit lehet keresni xy országban, csak azt felejtik el, hogy azok a fizetések az ottani életre vannak kitalálva, és a melós mindenhol pont annyit keres, hogy a következő hónapban megint mennyen dolgozni. Ha csak a lét néznénk, akkor Norvégia, csak ha valaki odamegy, ne sipákoljon, hogy a szupermarketben egy fél literes dobozos sör 1500-ba kerül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!