Melyik országnak van a legrosszabb helyen a fővárosa?
#8.: Magyarország a világ legjobb helyén van: a Kárpát-medence egy védett hely, mérsékelt éghajlattal, nincs kitéve természeti katasztrófáknak, stb.
Csak a szomszédos országok sz*rok, mert irigylik emiatt és mindent megtesznek a tönkretételéért és kifosztásáért.
Szerintem Türkmenisztánnak.
Én egy márványbánya mellé raktam volna, úgy legalább a közelben lenne az alapanyag a megalomán hülyeségeikhez.
"Ez nem úgy megy, hogy kijelölnek egy várost, hogy ez lesz a főváros."
Pedig sok esetben így van. Sőt, van, ahol direkt építenek egy új várost kimondottan fővárosnak. Kijelölt/direkt erre a célra épített főváros többek között Washington, Canberra, Brazíliaváros, Abuja, Nepjida (Myanmar fővárosa). De jelenleg is épülnek fővárosok: Indonézia új fővárosa elvileg idén készül el, Egyiptomé pár éven belül, de épülget Egyenlítői-Guinea fővárosa is, és elvileg Kína is épít egyet (erről keveset tudok). Afrikában még az is simán előfordul, hogy egy-egy nagyeszű vezető nemes egyszerűséggel a saját szülőfaluját jelöli ki fővárossá.
Egyébként miben méred a legrosszabb helyet?
Országon belüli elhelyezkedés? Ez esetben Madrid a legjobb, hiszen kifejezetten azért lett főváros, mert az egyik királynak az volt az ötlete, hogy a fővárosnak az ország legközepén kéne lennie. Méricskéltek és Madrid lett a kiválasztott. A legrosszabb talán Szlovákia, hiszen egy hosszúkás ország egyik végén van a fővárosa, de nincs lemaradva Ausztria, Mozambik, Nagy-Britannia sem.
Természeti környezet? Rijád pl egy sivatag kellős közepén van, ez elég hátrányosnak tűnik. De Mexikóváros sem előnyös a működő vulkánnal a közelében. De Jakarta helyzete sem könnyű, mert folyamatosan süllyed.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!