Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Melyik országnak van a legross...

Melyik országnak van a legrosszabb helyen a fővárosa?

Figyelt kérdés
Szerintem Malawi fővárosa, Lilongwe. Ha okosak lennének, a Malawi-tó egyik szigetére raknák a fővárost.

#főváros #fekvés #tópart #Malawi #Lilongwe #elhibázott politika
2023. ápr. 1. 14:31
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Végre valaki, aki nem a súlya miatt szidta Kim kuzint!
2023. ápr. 1. 15:59
 12/17 progizo ***** válasza:
67%

#8.: Magyarország a világ legjobb helyén van: a Kárpát-medence egy védett hely, mérsékelt éghajlattal, nincs kitéve természeti katasztrófáknak, stb.

Csak a szomszédos országok sz*rok, mert irigylik emiatt és mindent megtesznek a tönkretételéért és kifosztásáért.

2023. ápr. 1. 16:08
 13/17 anonim ***** válasza:

Szerintem Türkmenisztánnak.

Én egy márványbánya mellé raktam volna, úgy legalább a közelben lenne az alapanyag a megalomán hülyeségeikhez.

2023. ápr. 2. 15:44
 14/17 anonim ***** válasza:
42%
#12 Szerintem sz@r helyen van. Ha valóban jó helyen lenne, akkor nem lennénk egy ilyen megnyomorított, kicsi, cselekvésképtelen sz@r nép.
2023. ápr. 2. 19:45
 15/17 anonim ***** válasza:
Mexikó!
2023. júl. 10. 01:26
 16/17 anonim ***** válasza:
Mozambik. Túl délen van.
ápr. 4. 05:08
 17/17 anonim ***** válasza:

"Ez nem úgy megy, hogy kijelölnek egy várost, hogy ez lesz a főváros."

Pedig sok esetben így van. Sőt, van, ahol direkt építenek egy új várost kimondottan fővárosnak. Kijelölt/direkt erre a célra épített főváros többek között Washington, Canberra, Brazíliaváros, Abuja, Nepjida (Myanmar fővárosa). De jelenleg is épülnek fővárosok: Indonézia új fővárosa elvileg idén készül el, Egyiptomé pár éven belül, de épülget Egyenlítői-Guinea fővárosa is, és elvileg Kína is épít egyet (erről keveset tudok). Afrikában még az is simán előfordul, hogy egy-egy nagyeszű vezető nemes egyszerűséggel a saját szülőfaluját jelöli ki fővárossá.

Egyébként miben méred a legrosszabb helyet?

Országon belüli elhelyezkedés? Ez esetben Madrid a legjobb, hiszen kifejezetten azért lett főváros, mert az egyik királynak az volt az ötlete, hogy a fővárosnak az ország legközepén kéne lennie. Méricskéltek és Madrid lett a kiválasztott. A legrosszabb talán Szlovákia, hiszen egy hosszúkás ország egyik végén van a fővárosa, de nincs lemaradva Ausztria, Mozambik, Nagy-Britannia sem.

Természeti környezet? Rijád pl egy sivatag kellős közepén van, ez elég hátrányosnak tűnik. De Mexikóváros sem előnyös a működő vulkánnal a közelében. De Jakarta helyzete sem könnyű, mert folyamatosan süllyed.

szept. 4. 21:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!