Ukrajna miért nyomja el a kisebbségeit?
#10 Mit tudsz magyarul csinálni? :D
Magyarországon meg nem is tudtam hogy vannak őshonos angol kisebbségek, akik hamarabb itt voltak mint a magyarok :)
"Mit tudsz magyarul csinálni? :D"
Nekem van ismerősöm, aki egyetem legvégéig magyarul tanult mindent még a nyelvtörvény bevezetése után is.
"Magyarországon meg nem is tudtam hogy vannak őshonos angol kisebbségek"
Nem őshonosságról van szó kisebbségek esetén. Itt bizony számít, hogy milyen arányban vannak emberek.
Pl. ha Ukrajnában lenne EGY ember, aki őshonos kongói lett volna, akkor sem kell semmit tennie az államnak, mivel elenyésző a létszáma.
"Nekem van ismerősöm, aki egyetem legvégéig magyarul tanult mindent még a nyelvtörvény bevezetése után is"
Véletlenül nem a Rákóczi Főiskolán, amit Magyarország tart fenn és 3x próbálták bezárni, a rektort meghurcolták, valamint az ukránok el sem ismerik az ott szerzett diplomát?
"Itt bizony számít, hogy milyen arányban vannak emberek"
Pl Beregszászban a 70% magyar az kevésnek számít?
"Véletlenül nem a Rákóczi Főiskolán"
Nem.
"Pl Beregszászban a 70% magyar az kevésnek számít?"
A legfrissebb felmérés szerint 150 ezer magyar él a 40 milliós Ukrajnában. A 10 milliós Magyarországon 180 ezer német.
Lehet számolgatni az arányokat.
Kárpátaljarol beszéltem, nem Ukrajnából. De nézhetjük azt is hány millió orosz él és számolgasd az arányokat :=)
De pl. USA-ban is a legnagyobb etnikai csoport a német.
Nehéz neked felfogni, hogy nem mindegy, hogy őshonos lakosságról beszélünk, ami egy helyre koncentrálódik, vagy nem.
De te biztos jobban tudod mi van Kárpátalján, hiszen te élsz itt, nem én.
"Nehéz neked felfogni, hogy nem mindegy, hogy őshonos lakosságról beszélünk, ami egy helyre koncentrálódik, vagy nem."
Mármint nehéz-e elfogadni valamit, ami hazugság? Ha igazad van, akkor a parlamentünkben miért ül egy ember, akinek a feladata, hogy a németeket képviselje?
Bizony, társadalmi arány számít.
A libsi hozzászóló hazug.
Magyarországon nincs betiltva, hogy hivatalos helyen megszólaljon valaki németül, nem jár érte pénzbírság. Vannak német nemzetiségi iskolák is. Olyanok, amilyeneket Ukrajnában megszüntetnek. Sőt, a nagy számú menekült miatt van lehetőség ukránul is tanulni!
Arányok? Milyen arányok? Nagy liberális vagy, a meleg barátaid aránya 1%, mégis veritek magatokat jogokat követelve! Tátott szájjal szaladtál bele a bizonyos erdőbe drága barátom :)
Mégis mi az az arány, ami alatt szerinted jogos egy nemzeti kisebbség jogfosztása???
"Hazugság? Akkor írd már le hogy kerültünk kárpátaljára, mert érdekel"
Ne kommentelj, ha nem beszélsz magyarul.
"A libsi hozzászóló hazug."
Nem vagyok libsi, de szép próbálkozás.
"Magyarországon nincs betiltva, hogy hivatalos helyen megszólaljon valaki németül, nem jár érte pénzbírság."
Ahogy Ukrajnában se. Amit ott elintéztek és nálunk se lehet, hogy hivatalos intézményeknek biztosítaniuk kell azt az adott nyelvet.
Szóval ha nincs ott magyar nyelvű, akkor nem is kell biztosítaniuk. Ahogy mi se tesszük ezt némettel, ezért írtam fentebb, hogy mi még angolul se, ami világnyelv.
"Vannak német nemzetiségi iskolák is. Olyanok, amilyeneket Ukrajnában megszüntetnek."
Irreleváns, hogy milyen német iskolát szüntettek meg Ukrajnában, nem arról beszéltünk.
És egyébként még mindig leeht magyarul tanulni Ukrajnában.
"Arányok? Milyen arányok? Nagy liberális vagy, a meleg barátaid aránya 1%, mégis veritek magatokat jogokat követelve"
Kínos, te se tudsz olvasni. :DDDDD
Erről szól a kérdés, hogy van-e kormány ami jobban elnyomja a kisebbségeket. Vagyis az arányok számítanak.
Amúgy ez tényleg szánalmas a részedről, én pont azt magyarázom, mivel ismerősöm is van, aki ott él és bizonyítja, hogy k*rvára nem olyan szélsőséges a nyelvtörvény, mint ahogy itt hazudják neked.
"Tátott szájjal szaladtál bele a bizonyos erdőbe drága barátom :)"
Azért mert te abban az erdőben élsz, más még nem szalad utánad. :)
"Mégis mi az az arány, ami alatt szerinted jogos egy nemzeti kisebbség jogfosztása???"
Te tényleg hülye vagy. :DDD
Pont az az álláspontom, hogy ha az jogfosztás, akkor a magyar még inkább az, mivel a magyarok jobb helyzetben vannak ott, mint itt a németek.
Viszont az sem jogfosztás, ahogy a magyar sem.
Nem a német iskoláról volt szó. Te hoztad fel, hogy mennyi német van Magyarországon és nincsenek jogaik. Márpedig vannak. Ukrajnában ellenben a magyar iskolákat szünteti be az új törvény.
A magyarok boltban sem beszélhetnek egymás között magyarul. Beregszászban már 2 esetről tudok, amikor rendőrt hívtak az eladóhoz, pl az egyik kasszás fel akarta váltani a pénzt a másiknál, mert nem tudott visszaadni és mivel magyarok, magyarul kérte. Ennyit erről.
Pesten meg a kínai boltba simán beszélnek egymással az ott dolgozók kínaiul, nem jön rájuk rendőr.
Lószart se tudsz semmiről, véleménybuborékban élsz.
A jogfosztás fogalmát sem ismered. A magyaroknak voltak jogaik, amiket az ukrán állam elvett. Ez tény, nincs miről beszélni.
A Magyarországi németektől a magyar állam nem vett el jogokat.
A meglévő jogok megfosztása és aközött, hogy nem biztosít egy kormány több jogot, nem ugyanaz.
A Magyarországon élő németek pedig jobb helyzetben vannak, mint az Ukrajnában elő magyarok.
Szóval akkor hogy kerültek a magyarok Kárpátaljára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!