NATONAK is van annyi fegyvere együtt mint oroszoknak?
Tekintve hogy az USA és Törökország ketten szerintem kiteszik legalább a másfélszeresét az orosz haderőnek, így igen, van annyi fegyverük összességében a teljes NATO-nak.
Ha az atomfegyverek számát nézzük, akkor viszont nincs annyi, de bárki bármi mond nem lesz atomháború, úgyhogy ez kihagyható az összehasonlításból.
Oroszországnak valamivel több atomfegyvere van, de ez most olyan hogyha egy benzinnel teli kádban állsz egy haveroddal és neked 10 gyufád van, a másiknak 12, tök mindegy mert mindketten elégtek.
Amúgy az atomfegyverek többsége se a ruszkiknál, se a NATO-nál nincs bevethető állapotban, ezeket össze kell szerelni, indító állmásokhoz elvinni stb, itt inkább az a lényeges hogy hány azonnal bevethető töltet van a két oldalon, itt nem biztos hogy több van az oroszoknak. Nagyjából pár száz lehet itt is ott is, a háború miatt valószínűleg ezeknek a számát kicsit feljebb emelték az utóbbi időben.
Az orosz hadsereg elavult, de nukleáris technológia és rakéta védelem terén simán egy szinten vannak a NATO-val.
"szerintem Oroszország el lenne söpörve egy atomháborúban."
Ehhez nem fér kétség. Viszont ha ez vigasztal a Halott Kéz először az Usát söpri le, második körben meg Európát. Ha lennének túlélők inkább Afrikában és Ázsiában.
Nem hiszem,hogy nyilt adat az atomfegyverek tényleges száma és helye...csak a kirakatot látjuk.
Atomháború nem lesz...
"ha olyan lelke, szive lenne a NATOnak már régen Kremlböl hamu lenne szétlenne bombázva"
Én azt értem, csak ez pont ugyanúgy igaz visszafelé is. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!