Az Apple miért fekszik le Kínának?
Egy olyan cég ami étoszában azzal reklámozza magát hogy ő az emberek életének könnyebbé tételét tartják fontosnak azzal hogy olyan eszközöket gyárt amiknek használata nagyon egyszerű és biztonságos, és tipikusan ők is nyomják ezeket a maníros ragadós lózungokat az emberi egyenlőségről.
Vagy például képesek bele tenni olyan üdvözlendő funkciókat a készülékeikbe mint pl hogy este már nincs sok kék fény a képernyőn hogy majd jól lehessen alukálni. De ugyan ez az Apple amikor Kínában kimentek az emberek az utcára, mert bent égtek a házban a covid zárlat miatt a lakók többen akkor az airdrope-ot lekapcsolja lokálisan hogy ne tudjanak a tüntetők és a lázadók és gyakorlatilag a saját igazukért az utcára menni hajlandó emberek egymással úgy kommunikálni hogy nem veszik igénybe a nemzetközi gerinchálózatot. Csak én érzem ezt ellentmondásosnak?
Kicsit túl sokat képzelsz bele (akármelyik) vállalat marketingdumáiba.
És csak megjegyzem, kékfényszűrés már vagy 40 éve létezik.
Nem kell leragadni a kék fénynél. Csak egy példát írtam. Nyilván sok más dolgot lehetne írni amivel könnyebbé akarják tenni az életet. A lényeg az volt hogy képmutatók. Bár ez el mondható az összes többi ilyen multi cégről. A másik meg hogy mind politika mentesnek gondolja magát de az egyenlőséget mégis csak abban az országban hirdetik ahol ez nem ütközik a profit céllal.
Persze erre mondhatnánk hogy hát akkor tényleg politika mentes, de közben mégsem az ha valahol bele áll dolgokba máshol pedig nem mint ahogyan pl a coca Cola és a netflix is teszi ezt szelektíven. Ha tényleg simán csak a profit lenne a cél és sehol nem foglalnának állást társadalmi kérdésekben akkor nem lenne probléma így viszont szerintem rohadtul képmutatók. Ha valamirol valamit gondolok akkor azt mindenhol és mindenkor gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!