Az angolok mit szólnának hozzá ha a skótok függetlenednének, majd 10-20 év múlva kitalálnák hogy ők tulajdonképpen csatlakoznának a BIRCS-hez és orosz-kínai hadibázisokat létesítenének területükön?

1., BRICS.
2., Mivel a kérdésnek a világon semmi realitása nincs, felesleges volt kiírni.

"ha a skótok függetlenednének..."
Ez nem így megy, hogy kitalálják, és az úgy is lesz. Pont, hogy a Brit legfelsőbb bíróság elutasította az új népszavazás lehetőségét, mert arról csak a Brit (Westminsteri) parlament dönthet, a Skót parlament nem.
Gondolom egyértelmű, hogy az Angol képviselők simán leszavazzák az összes próbálkozást.
És a Skót társadalom függetlenségpárti része azt akarja, hogy a Nagy-britanniából való kilépés után EU tagok legyenek. Ez nem fér össze az ilyen Keleti szervezetekkel.
tudom hogy az EU-hoz szeretnének...
de az angolok már most miden mocskos eszközt bevetnek hogy ez ne következzen be, na ez az angol democracy :DD

Látom itt sokan nem értik, hogy ennek az oldalnak az a lényege, hogy a feltett kérdésre válaszolj, nem az hogy megmagyarázd hogy neked miért nem tetszik a kérdés. Vannak persze értelmetlen kérdések, de ez egyáltalán nem az. Világos, hogy sci-fi, de nem is ez a lényeg, hanem hogy rávilágít egy jelenségre.
A válasz amúgy egyszerű: Elfogadhatatlan lenne számukra. Egzisztenciális fenyegetésnek vennék és igen, minden áron meg akarnák akadályozni, ha kell fegyverrel, pont úgy ahogy most Oroszország teszi Ukrajnában. Hozzáteszem valószínűleg az a hadjárat sem lenne egyáltalán sikeresebb.
Én Mexikót és az USA-t szoktam felhozni példának, mert az talán kevésbé elrugaszkodott de ugyanott vagyunk. Egyetlen nagyhatalom sem tűrné az ilyesmit tétlenül, teljesen függetlenül attól, hogy mennyire demokratikus az ország működése, vagy hogy legális-e a melegházasság, vagy hogy akarnak-e odamenni magyarok, bolgárok, és lengyelek pizzafutárnak, vagy nem.
És még mielőtt el lennék könyvelve KGB-ügynöknek (amúgy már FSZB-nek hívják, de mindegy), megjegyezném, hogy ezzel egyáltalán nem szándékoztam semmiféle erkölcsi felmentést végrehajtani az orosz agresszióval szemben. Pusztán rávilágítottam egy sokak számára kellemetlen, rideg tényre.
Az imperializmus ...rossz, akármilyen zászló alatt is zajlik. Más kérdés hogy "tudna-e nem lenni imperializmus"?

"Látom itt sokan nem értik, hogy ennek az oldalnak az a lényege, hogy a feltett kérdésre válaszolj, nem az hogy megmagyarázd hogy neked miért nem tetszik a kérdés."
Nem is az az oldal lényege, hogy bárki komolyan vegyen nyilvánvaló politikai provokálás céljával kiírt kérdéseket.

6-os vagyok
7-es: Ki dönti el, hogy mi a politikai provokálás?
Nem tagadom, hogy a kérdés kiírója valójában a nézőpontját kívánta alátámasztani a kérdéssel, de ...ettől még a kérdése teljesen legitim. Pusztán elméleti kérdésként is felmerülhet olyanok körében, akiket érdekelnek a nemzetközi kapcsolatok ...mondjuk mostanában ez is olyan mint a foci, hogy mindenki ért hozzá.
Azért tisztázzuk, hogy ez nem olyan mint ha azt kérdezte volna, hogy "A libsik miért tagadják, hogy a Soros át akarja műtetni a gyerekeinket?" ...biztos vagyok benne, hogy van ilyen, de esküszöm nem néztem meg XD
Amúgy ha valaki a te világnézeted mentén tesz fel kérdést politikai provokálás céljával, az ellen is van kifogásod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!