Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Egy "Kárpátaljai Köztársaság"...

Egy "Kárpátaljai Köztársaság" kikiáltása milyen folyamatokat indítana el?

Figyelt kérdés

A helyi lakosság ugye ruszin többségű, akiket a kijevi vezetés ukránként kezel. Soha nem ismert el.

Nemzetiségtől függetlenül (ruszin, magyar, stb) most rettenetesen csökkent a morál, hogy úgy rángatnak mindenkit ki a frontra meghalni egy olyan országért, ami fordítva nem áll ki értük, sárba tiporja őket.

Milyen lehetőségei lehetnek egy saját szabad ország letrehozásának? Csak külső segítséggel menne? (NATO, EU, stb)

Mi történne utána?

2023. febr. 4. 12:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
24%
Hát kérdező, ez most meg fog lepni, de napjainkban a ruszinok elsősorban ukránnak vallják magukat és csak másodsorban ruszinnak, úgyhogy nem szeretnének függetlenedni. Ezt egy kárpátaljai ruszin ismerősömtől tudom.
2023. febr. 19. 00:27
 12/13 A kérdező kommentje:

11: én pont az ellenkezőjét tudom, több ismerőstől.

Ma főleg nem kicsit van megfélemlítve a helyi lakosság.

Az még érdekes, hogy minek vallják magukat, mert a népszámlálás, statisztika Ukrajnában nem tartja számon a ruszint. Nem is tudná senki annak vallani magát.

2023. febr. 19. 13:55
 13/13 anonim ***** válasza:
53%
Én meg direkt rákérdeztem erre. Otthon a szüleivel ruszinul beszél, de magát ukránnak tartja.
2023. febr. 19. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!