Horvátországból miért jóval nagyobb az elvándorlás, mint Magyarországról?
Néztem valami hivatalos adatot, náluk valami 20% körüli munkaképes ember vándorolt el, nálunk meg ugyanaz eurostat oldal szerint "csak" 8-10% körül (most hirtelen nem találom az oldalt), tehát onnan a duplája vagy több.
Kicsit megdöbbentem ezen, úgy tudtam tök jó ott élni, a gazdaságuk is hasít (lást euro bevezetés), van szép tengerpartjuk, stb...
És biztos nem a délszláv háború miatt mentek el, ezek 2015 (eu csatlakozásuk) utáni adatok...érthetetlen...
Na most meg az a baj, hogy kevés?
Állítólag már fél Mo külföldön van.
"ezek 2015 (eu csatlakozásuk) utáni adatok...érthetetlen..."
Közel van Szlovénia és Ausztria. Karintia fullon van szlovénekkel és horvátokkal..
"Közel van Szlovénia és Ausztria. Karintia fullon van szlovénekkel és horvátokkal."
Mi konkrétan szomszédosak vagyunk Ausztriával, és a fővárosuk is hozzánk van legközelebb.
"a horvátok idegen nyelvtudása sokkal jobb, mint a magyaroké"
Jaja, csak hogy ez azért van mert ők alapból tudnak szerbül, bosnyákul, szlovénul, addig a magyarnak nincs ilyen rokon nyelve. Azt nem hiszem hogy angolul v németül sokkal jobban tudnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!