Koszovót jogosan követeli Szerbia?
Koszovót teleszültèk az albánok, de nekünk meg a délvidéket szültèk tele a szerbek... Támogatnátok Szerbiát Koszovó vissza szerzèsèben cserébe ha vissza adja a vajdaságot?
Természetesen előbb nekünk kellene egy új kormány...
Még mi is elismertük Koszovú függetlenségét, mint, ahogy Európa nagy része. Kivivták, véresen megküzdöttek a saját függetlenségükért, most ezt az áldozatot nézi semmisnek a magyar közélet jobboldali része.
Nem, nem jogos.
Nagyon-nagyon sok mindennel egyet tudok érteni azzal, amivel Ungváry Krisztiánt, mint történészt és mint közéleti szereplőt szokták kritizálni, de tegnap a Partizános interjújában volt egy mondata, amivel nagyon egyet tudok érteni:
a magyar jobboldalra mondta, hogy semmibe veszi a szovjet rendszer áldozatait, 56 áldozatait és azt az erőszakot, amit a ruszkik ellenünk tettek. Ha ezt a -szerintem valós- gondolatiságot visszük tovább, itt ugyanez történik. Koszovó ki akarta vivni saját függetlenségét és ki is vivta, olcsó politikai érdekek veszik ezt semmissé és próbálják újrairni a történelmet.
Engem már reménytelenül kiakaszt az embereknek az a hozzáállása, amikor a nemzetközi politikában ilyen kisgyerekes moralizálás mentén akarnak állást foglalni. Ki volt ott előbb, ki élt ott többet, ki "szülte tele", meg hasonlók. Ez arra emlékeztet, amikor a gyerekeim üvöltöznek egymásra, hogy "én voltam itt előbb". Szerintem a kinek mennyire van igaza kérdésre nincs válasz, mert attól függ, honnan nézzük.
Sokkal érdekesebb kérdés lenne, hogy hogyan lehetne valamilyen megoldást találni a helyzetre, mert mindenkinek az az érdeke, hogy ez ne eszkalálódjon.
#8, annyi hülyeséget írtál le, hogy fájdalmas volt olvasni.
"miért nem vonul be a szerb hadsereg, és semmisíti meg az ellenséget"
Megpróbálták, jobbára ezért helyezték gyámság alá Koszovót.
"Ez történt velünk is, bár ott külső erők segítsége kellett elsősorban."
Mi elveszítettünk egy háborút, és a győztes országoknak területi követeléseik voltak.
"Az ország törvényeit be kell tartaniuk a bevándorlóknak."
A koszovói albánok nem bevándorlók.
9, nem hallottam arról, hogy megpróbálták. Ez egy kis terület Szerbiához képest is, és sok ott a szerb is.
Eddig úgy tudtam, a ballibek szerint a kisebbségek akartak elszakadni. De én is írtam, hogy a háború miatt volt valójában.
Az albánok bevándorlók, nem őshonosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!