Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Koszovót jogosan követeli...

Koszovót jogosan követeli Szerbia?

Figyelt kérdés

Koszovót teleszültèk az albánok, de nekünk meg a délvidéket szültèk tele a szerbek... Támogatnátok Szerbiát Koszovó vissza szerzèsèben cserébe ha vissza adja a vajdaságot?

Természetesen előbb nekünk kellene egy új kormány...

2023. jan. 31. 08:31
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
83%

Még mi is elismertük Koszovú függetlenségét, mint, ahogy Európa nagy része. Kivivták, véresen megküzdöttek a saját függetlenségükért, most ezt az áldozatot nézi semmisnek a magyar közélet jobboldali része.

Nem, nem jogos.

2023. jan. 31. 08:33
 2/30 anonim ***** válasza:
84%
Koszovó már de facto független évtizedek óta, nem egy harcot vívtak az albánok ezért. Lehet vitatkozni, hogy jogos-e. De ha el is foglalná Szerbia, akkor se tudná pacifikálni a területet. Innentől kezdve Szerbia csak magával és a helyiekkel szúrna ki, ha ezzel megpróbálkozna. Nacionalista önsorsrontás lenne.
2023. jan. 31. 08:39
 3/30 anonim ***** válasza:
72%

Nagyon-nagyon sok mindennel egyet tudok érteni azzal, amivel Ungváry Krisztiánt, mint történészt és mint közéleti szereplőt szokták kritizálni, de tegnap a Partizános interjújában volt egy mondata, amivel nagyon egyet tudok érteni:

a magyar jobboldalra mondta, hogy semmibe veszi a szovjet rendszer áldozatait, 56 áldozatait és azt az erőszakot, amit a ruszkik ellenünk tettek. Ha ezt a -szerintem valós- gondolatiságot visszük tovább, itt ugyanez történik. Koszovó ki akarta vivni saját függetlenségét és ki is vivta, olcsó politikai érdekek veszik ezt semmissé és próbálják újrairni a történelmet.

2023. jan. 31. 08:43
 4/30 anonim ***** válasza:
78%
Nem sajnálom a szerbeket....
2023. jan. 31. 08:43
 5/30 anonim ***** válasza:
12%
Relatív.
2023. jan. 31. 08:51
 6/30 anonim ***** válasza:
48%

Engem már reménytelenül kiakaszt az embereknek az a hozzáállása, amikor a nemzetközi politikában ilyen kisgyerekes moralizálás mentén akarnak állást foglalni. Ki volt ott előbb, ki élt ott többet, ki "szülte tele", meg hasonlók. Ez arra emlékeztet, amikor a gyerekeim üvöltöznek egymásra, hogy "én voltam itt előbb". Szerintem a kinek mennyire van igaza kérdésre nincs válasz, mert attól függ, honnan nézzük.

Sokkal érdekesebb kérdés lenne, hogy hogyan lehetne valamilyen megoldást találni a helyzetre, mert mindenkinek az az érdeke, hogy ez ne eszkalálódjon.

2023. jan. 31. 09:00
 7/30 anonim ***** válasza:
91%
Délvidéket nem szülték tele a szerbek, a többségüket betelepítették anno máshonnan.
2023. jan. 31. 09:09
 8/30 anonim ***** válasza:
13%
Nem ismerem a történetet, azt sem értem, miért nem vonul be a szerb hadsereg, és semmisíti meg az ellenséget, ha sokkal erősebb, vagy telepít ki minden albánt, ha ez kell. Nincs joga egy kisebbségnek elszakítania egy területet. Ez történt velünk is, bár ott külső erők segítsége kellett elsősorban. Az ország törvényeit be kell tartaniuk a bevándorlóknak.
2023. jan. 31. 09:55
 9/30 anonim ***** válasza:
76%

#8, annyi hülyeséget írtál le, hogy fájdalmas volt olvasni.

"miért nem vonul be a szerb hadsereg, és semmisíti meg az ellenséget"

Megpróbálták, jobbára ezért helyezték gyámság alá Koszovót.

"Ez történt velünk is, bár ott külső erők segítsége kellett elsősorban."

Mi elveszítettünk egy háborút, és a győztes országoknak területi követeléseik voltak.

"Az ország törvényeit be kell tartaniuk a bevándorlóknak."

A koszovói albánok nem bevándorlók.

2023. jan. 31. 10:01
 10/30 anonim ***** válasza:
6%

9, nem hallottam arról, hogy megpróbálták. Ez egy kis terület Szerbiához képest is, és sok ott a szerb is.

Eddig úgy tudtam, a ballibek szerint a kisebbségek akartak elszakadni. De én is írtam, hogy a háború miatt volt valójában.

Az albánok bevándorlók, nem őshonosak.

2023. jan. 31. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!