Most akkor Ukrajna megnyerheti a háborút? Deffenzívából offenzíva is lehet akár?
Csak az első 2 hónapban követtem az eseményeket azóta nem foglalkoztam a témával és már nem tudom melyik hír szenzáció hajhász és melyik valós és nincsenek óráim hogy kibogozzam mik történtek ideáig.
Valaki pár szóval nagyjából le tudná írni hogy most mi van és mi várható reálisan? Utána elég lesz fél év múlva megint megkérdeznem mire történik végre valami.
"Te raktad ki a kérdést.
/Cira./"
???? Igen én tettem ki a kérdést. De te nem ebben a kontextusban kérdezted mintha több kérdést írtam volna ki a témában (amit nem tettem) hanem:
"Miért uziskodsz még mindig.
Már többször megválaszolták amire kíváncsi voltál"
Tehát te az ezen kérdés alatt nekem küldött válaszokra gondoltál, nem pedig arra hogy több kérdést írtam ki. Azt meg elmagyaráztam hogy a nekem szegezett kérdésekre válaszoltam, nem azt mondtam hogy nem kaptam kielégítő válaszokat. Magyarul te vagy a buta troll aki kötekedik (azt is bénán)
Ujrajnát jelenleg el látja a nyugat fegyverrel. De csak is annyival, amennyivel esélye sincs háborút nyerni. Ha a hávorú elhúzódik, az az usának csak jó.
Rombolja vele az EU gazdaságát, valamint az Oroszokét is. Mert egy hávorú kva sok pénzbe kerül.
E melett lehet az Oroszokat szankcionálni agyba főbe, amivel az amcsik két legyet ütnek egy csapásra, hiszen az eu-nak egy egy szankció legalább annyira fáj, mint az Oroszoknak.
Az Oroszok meg szó szerint bohóckodnak. Elviekben a donbasz volt a fő cél, mégis nem egészen egy éve Kijev melett civileket öltek, be vették Csernobilt, elfoglalták Szumit, amit aztán aztán szépen fel is adtak. Értelme mi volt? Semmi.
De a dobasz még mindig nincs egészen Orosz kézen.
Elfoglalták Herszont, amit aztán feladtak, hogy sz.rrá ágyúzzák.
Értelme megint semmi. Ha csak az nem, hogy írtsák az Ukránok katonáit.
Szóval. Ukrajnábak egyetlen esélye lenne nyerni, ha nem ilyen nevetséges 150 tankos morzsát kapnának, hanem rendesen el látnák őket. Mert így ezzel csakis annyit érnek el, hogy le lassítják az Oroszokat de meg nem állítják őket.
Oroszország is vesztes, bármennyit is foglaljon el Ukrajnából.
Egyrészt presztizs vesztes, mert közel 1 év alatt nem tudtak egyetlen célt sem elérni. Sőtt.
Nem akarták, hogy Ukrajna Nato tag legyen. Erre lehet kapnak kettőt a nyakukba. ( Bár a svédek kérdésesek a Törökök miatt )
Ujrajna demiralizációja volt az egyik fő cél. Most több fegyver van ott mint a háború előtt. Még ha meg is semmisülnek ezekből a készletek.
A dombaszt akarták felszabadítani, elismerve a két szakadár országot.
Azóta sincs felszabadítva, ellenbensza..á van lőve. Pl Mariupol.
Az Ukrán vezetőség elmozdítása, hogy hellyükbe Orosz barát vezetősége legyen Ukrajnának.
Na ez se jött össze. Zelenszkinek a népszerűsége a véka se..e alatt volt, most majdbem egy világ áll mellette, a saját országáról nem is beszélve.
Putyin nagyon nagy hibát követett el, hogy megindította az iffenzívát.
Mert minden pontra lehetett volna vékés megoldást is találni.
Zelenszki mint mondtam 0 támogatottsággal volt elnök.
Csak ki kelett volna várniuk az Ukrán népszavazást, és akár azt manipulálni, hogy Orosz barát elnöke legyen Ukrajnának.
Aki már egyúttal fityiszt mutatott volna az EU-nak is, és a NATO-nak is, egyúttal el ismerte volna a két szakadár államot is.
De Amerikának sikerült kiprovokálnia a háborút. Ha Amerika azt mondja Putyinnak, hogy oké Ujrajna nem lesz NATO tag, nincs hábrú.
Ha Ujrajnának annyira fontos lett volna az EU tagság, nem ragaszkodik a jét szakadár területhez, ahol egyébbként is Orosz többség van.
De hát. Amerika, Ukrajna, Oroszország... Mind kapzsi vezetőket kapott.
Szóval.
Ukrajna területi, gazdasági, humanitárius szempintból vesztes lesz.
Oroszország morálisan, gazdaságilag, presztizs vesztes.
Amit nyerni fog, az pár terüle földik rombolva. Megérte.
Amaz EU gazdaságilag, és morálisan vesztes, hiszen a kialakult gazdasági nehézségek már most ellentéteket szükt az EU-n belül.
Ki a nyertes?
Amerika.
Több vegyi laboratóriumot találtak Ukrajnában. A háború előtt a csapból is a kovid propagandát fújták, és probálták az új tervnek alapot biztosítani a majomhimlővel.
A laborok a föld alatt voltak. Putin fölszabadította a csimpánzokat, akiken himlővel kisérleteztek, hogy kerülhet át emberre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!