Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hogy tudták egyes ősellenség...

Hogy tudták egyes ősellenség országok elásni a csatabárdot és eljutni oda, hogy ma jó kapcsolatot ápoljanak egymással?

Figyelt kérdés

Példák:

Németország - Franciaország

Franciaország - Anglia

USA - Japán

Dél-Korea - Japán

2023. jan. 24. 11:23
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
20# Ilyen már szerepel a tarsolyomban. Nyugatfób voltam már jópárszor, kommunista is, libsi is, keletfób is, voltam zöld ellenes, zöld mániás, sőt még nácinak is hívtak. Kösz az újabb besorolást :)
2023. jan. 24. 12:51
 22/28 anonim ***** válasza:

21.

Üdv a klubban! :)

2023. jan. 24. 12:54
 23/28 anonim ***** válasza:

Én elismerem, hogy kelet és russzofób vagyok.

2023. jan. 24. 13:01
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

23.

Kissé érdekes, hogy a "nyugatfób" az baj lenne, de a "keletfób" az már jó? Miért is? Az alapelv ugyanaz mindkét tábornál, utálni valamit (Fúj Brüsszel, fúj kínaiak, Fúj Moszkva, Fúj Usa!) és nem valami mellett állni, azt építeni.

2023. jan. 24. 13:03
 25/28 anonim ***** válasza:
0%

Keletről még jő idő, vagy jó ember még nem jött. Általában csak a fostenger ömlött be Keletről. Tatárok, oszmánok, oroszok, kommunisták, Csernobil. Nyugatról is jött nem kevés szarlavina, de lényegesen kevesebb, mint Keletről.

2023. jan. 24. 13:08
 26/28 anonim ***** válasza:
25: Afrika, Ázsia népei tudnának mesélni.
2023. jan. 24. 13:31
 27/28 anonim ***** válasza:

Mi afrikaiak, meg ázsiaiak vagyunk? Egyébként az őseink, az akkori magyarok is szerettek volna gyarmatosítani, csak nem volt meg a lehetőségünk rá. Az első világháború valódi célja is a gyarmatok újra felosztása lett volna, amelyben vastagon benne volt az Osztrák-Magyar Monarchia, Gavrilo Princip ide, vagy oda.

2023. jan. 24. 13:35
 28/28 anonim ***** válasza:

"Kissé érdekes, hogy a "nyugatfób" az baj lenne, de a "keletfób" az már jó? Miért is?"

Ha harmadikként beszállhatok: szerintem mindkettő egyformán jó, vagy rossz. A gond az, amikor az egyiket elkezdi valaki racionalizálni. Én nem vagyok egyik sem, semmi bajom sem az oroszokkal, sem a kínaiakkal, de jobban szeretnék a nyugathoz tartozni, és pl az oroszokban kevésbé bízom. Ez lehet egy propaganda kiváltotta bizalmatlanság, de még nem találtam olyan racionális indokot, amiért úgy éreztem, hogy ezt felül kellene vizsgálnom.

"Afrika, Ázsia népei tudnának mesélni."

Ez pontosan igaz, de pl az oroszokról meg Eurázsia népei tudnának beszélni. Az, hogy az oroszoknak kimaradt az afrikai, távol-keleti gyarmatosítás, az nem a jószándékuk bizonyítéka, hanem csak lemaradtak róla.

De nem is ez a lényeg: jelen pillanatban én sokkal humánusabb és előremutatóbb értékeket találok nyugaton, mint keleten. Keleten leginkább a "nyugat egy g.ci, és meg kell dönteni" az aktuális fő irányelv, mást nem nagyon találok, amiért oda vágynék.

2023. jan. 24. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!