Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a véleményed az ukránok...

Progizo kérdése:

Mi a véleményed az ukránok újabb magyartalanítási akciójáról Kárpátalján? Hogyan lehetne ennek gátat vetni?

Figyelt kérdés

"A munkácsi vár turulszobrának ledöntése után újabb durva magyarellenes akció zajlik Kárpátalján, érdekes módon ismételten a munkácsi járásban. A magyar intézményekről sorra vetetik le a magyar zászlókat és magyar feliratokat."

(...)

"először Munkács városában tűntek el a középületekről nemcsak a magyar zászlók, hanem a magyar feliratokat tartalmazó táblák is, majd a folyamat a napokban beindult az egész járásban. Több kistelepülésen is utasításba adták az intézmények vezetőinek, hogy csak az ukrán állam szimbólumai és ukrán nyelvű feliratok maradhatnak – hogy pontosan milyen jogszabályra hivatkoznak, azt nem tudni."

(...)

"Több magyar intézményvezetőt is érdekes módon most menesztettek, váltottak le. Köztük a derceni kulturális központ igazgatóját és a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatóját."

[link]

Szerintem ez már tűrhetetlen és a mindenkori magyar vezetésnek és politikusoknak mindent meg kellene tennie azért, hogy véget vessenek ennek, akár nemzetközi szintre emelésével az ügynek.

2023. jan. 18. 09:31
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
50%
#8 Szóval azt állítod csak a háború óta vegzálják a magyar kisebbséget?
2023. jan. 18. 10:58
 12/40 anonim ***** válasza:
76%
#10 nektek minden full kamu. A Munkácsi Középiskola is a hivatalos oldalán közölte, hogy érthetetlen módon, indok nélkül menesztették az igazgatót. Biztos ők is hazudnak.
2023. jan. 18. 11:00
 13/40 anonim ***** válasza:
52%

12es, mi azt nem értjük, hogy miért nem jön át legalább egy olyan asszony, gyerek Magyarországra és ül be valamelyik közpénztúltólt stúdiótokba, hogy ezt igazolja, ha már ti nem veszitek a fáradságot, hogy megafonostúl kimenjetek egy helyszini riportot leforgatni?

Megmutatnám, hogy lehet ilyet:

https://www.youtube.com/watch?v=Um2FcLv2pHs&t=92s

[link]

vagy megszólaltatni magyar harcoló katonát:

https://www.youtube.com/watch?v=XcnN1E-FmJM

úgy érzem, hogy ti a budapesti irodátokból, vagy Felcsútról jobban megtudátok mondani, hogy mi történik tőletek 1000km-re, de arra már nem veszitek a fáradságot, hogy egy stábot odaküldve megnézzétek a valóságot.

2023. jan. 18. 11:07
 14/40 anonim ***** válasza:
33%

Megőrültél, ezeket a törékeny pestisrácokat/kurucokat kizavarnád a jó meleg szobából külső munkára, pláne a határontúlra? Még a végén szembesülnének a valósággal vagy akár meg is fáznának!

2023. jan. 18. 11:19
 15/40 anonim ***** válasza:
65%
Hát ha a prostik megírták, akkor biztos lehetsz benne, hogy kamu. A prostik az egyik legnagyobb fake hír gyár az országban.
2023. jan. 18. 11:36
 16/40 anonim ***** válasza:
74%

13 te miről beszélsz? Mukácson élek, milyen Budapesti iroda?

Tessék, itt az említett iskola oldala: [link]

Nyugodtan nézz szét a Kárpátaljai hírportálokon. Attól, hogy ti véleménybuborékban éltek, a valóság egészen más. De biztos te a liberális haverjaiddal jobban tudod, mint én, aki helyi lakos :)

2023. jan. 18. 12:59
 17/40 anonim ***** válasza:
82%

"miért nem jön át legalább egy olyan asszony, gyerek Magyarországra és ül be valamelyik közpénztúltólt stúdiótokba, hogy ezt igazolja"

Kevesen merik bevállalni, bár volt már pár riport, példáúl a kényszersorozásról is, ott is említették mi megy itt. Csak nyilván a ti oldalatok azt nem adja le, mert a buborék kipukkadna, amiben éltek.

Másrészt, ha kritizálod a rendszert, börtönbe kerülhetsz. Azt meg nem fogja senki bevállalni.

2023. jan. 18. 13:01
 18/40 anonim ***** válasza:
Arról beszélek, hogy, ha a fent emlitett riportok megjelenhetnek, akkor miért nem jelenik meg olyan riport, amiről te beszélsz, ez az, amiről én beszélek, beszélni fogok és beszélni szeretnék. Beszéljünk erről.
2023. jan. 18. 13:05
 19/40 anonim ***** válasza:
50%
Melyikre gondolsz, melyik riportra?
2023. jan. 18. 13:09
 20/40 anonim ***** válasza:

Ő rájuk gondolok én, ezekről beszéltem, én és erről szeretnék én beszélni:

Megmutatnám, hogy lehet ilyet:

https://www.youtube.com/watch?v=Um2FcLv2pHs&t=92s

[link]

vagy megszólaltatni magyar harcoló katonát:

https://www.youtube.com/watch?v=XcnN1E-FmJM

ezekre a riportokra gondolok

2023. jan. 18. 13:12
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!