Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az USA az atombombák ledobása...

Az USA az atombombák ledobása előtt tájékoztatta a japánokat, hogy nem jó játszani a tűzzel?

Figyelt kérdés

2023. jan. 16. 11:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem!
2023. jan. 16. 11:31
 2/12 anonim ***** válasza:
57%
Már rég háborúban álltak egymással, miről kellett volna egymást tájékoztatniuk?
2023. jan. 16. 11:36
 3/12 A kérdező kommentje:
#1 Biztos ez?
2023. jan. 16. 11:38
 4/12 anonim ***** válasza:
25%
Igen, már fél évvel a szigorúan hétpecsétesen titkos hadművelet megindítása előtt többször is tájékoztatták a japán kormányt és lakosságot, hogy aug 6-án és 9-én egy-egy nagyméretű bombázórepülő fog berepülni nagyon magasan a japán légtérbe, és onnan tömegpusztító bombát fog ledobni, amivel egy-egy nagyvárost porig rombolnak majd. Én tudom, én voltam az egyik hangosbemondós amerikai teherautó sofőrje, amikkel mi amerikaiak tömegesen jártuk a háború alatt az ellenséges japán városokat, és megafonból tájékoztattuk a japánokat az elkövetkezendő szigorúan titkos hadműveleteink részleteiről.
2023. jan. 16. 11:50
 5/12 anonim ***** válasza:
20%
Nem is pampogol japánul.
2023. jan. 16. 11:56
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Az ellenségedet nyilvánvalóan nem fogod előre tájékoztatni egy támadásról.

De egyébként arról sem tájékoztatta még a saját közvéleményét sem pl. a kubai rakétaválság idején egyik fél sem, hogy valójában mennyire közel volt a világ egy atomháborúhoz, csak utólag tudjuk a részleteket.

Ahogy az 1983as, Stanislav Petrov-féle incidensről sem tájékoztatták a közvéleményt, csak utólag tudjuk.

Ugyanebben az évben az Able Archer incidensről sem tájékoztatta senki az egyszeri állampolgárt, csak utólag tudjuk.

Pont ezért röhögök mindig azon, amikor mindenféle hiszékeny debilek arra mutogatnak, hogy valami fejes azt nyilatkozza, hogy a nukleáris háború veszélye elhanyagolhatóan kicsi, ezért aztán biztos nem lesz atomháború.

Mintha egyébként megmondanák őszintén, ha komoly lenne a veszély.. :D

2023. jan. 16. 12:00
 7/12 anonim ***** válasza:
71%
A sárgák tájékoztatták Amerikát Pearl Harbor előtt?
2023. jan. 16. 12:30
 8/12 anonim ***** válasza:
63%
Látom sokaknak nem jött át az irónia a @4 válaszomból :D
2023. jan. 16. 12:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Postagalambot lehet küldött, de lehet nemértoda!🙄
2023. jan. 16. 12:34
 10/12 anonim ***** válasza:
55%

Nos, igen és nem.

Bombázás előtt az amerikaiak többmillió röplapot szórtak szét a Japán városokban.

Viszont pont Hirosima és Nagasaki maradt ebből ki, mivel az amerikai hadsereg attól tartott, hogy felkészülnek, és lelőhetik a bombát szállító repülőt.

2023. jan. 16. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!