Az oroszok miért erőltetik ennyire Bahmut támadasát?
#1: Minden embernek van esze, kérdés, hogy mennyi.
Kifejtenéd amúgy bővebben?
2-es: ez nem igaz, Bahmut az utánpótlás szempontjából lényegtelen, túl közel van a fronthoz hogy itt bármiféle jelentős mennyiségű hadianyag átmenjen.
Bahmutnak az a jelentősége, hogy Sziverszk és Horlivka között a terepviszonyok miatt csak innen lehet egy kelet irányába tartó offenzívát kezdeményezni. Ezt akarják megelőzni az oroszok Bahmut elfoglalásával (mármint ez az egyetlen logikus magyarázat, de hát voltak már eddig is illogikus lépései az orosz haderőnek).
#4: Szerintem is sokan elesnek ukrán oldalon is, de a támadóknak talán egy fokkal nehezebb ilyen szempontból.
Nincsenek porrá lőve ez igaz, lehet videókon is látni. De ami megmaradt az épületekből, azok is nagyon súlyosan megsérültek.
Valamelyik elemzést hallgattam a napokban ahol Bahmutról volt szó, ne kérd hogy linkeljem be mert már nem tudom melyik volt.
Stratégiai okok miatt fontos mindkét félnek, valószínű ahogy fentebb írták hogy az ukránok utánpótlását visszanyomják, de ami lényegesebb hogy onnan jól tudnák lőni az ukrán felet a tüzérséggel, mert arra alföld van, azaz síkság ami harcászatilag nem előnyös a terep védekezni, és akár Dnyeper folyóig vissza tudnák őket tolni hogy biztosítsák a Dombaszt. Ha jól emlékszem ott valami sóbányák is vannak ahol akár a harckocsik is el tudnak rejtőzni, parkolni de azt hiszem alagútrendszerek vannak ott és akár haladni is tudnak.
Valószínű ezért kell most annyira a Leopard és a komolyabb harckocsi, az ukrán félnek hogy erre felkészüljenek, visszaverjék az orosz félt.
Remélem jól emlékszek és bocsánat ha téves dolgot mondtam.
"Túl nagy veszteségeik vannak és ha be is veszik a várost, akkor is mi lesz? Egy teljesen szétbombázott terület."
Ez kb. olyan, mintha azt mondanánk, hogy az ukránok minek akarják megvédeni, és ha meg is védik várost, akkor is mi lesz? Egy teljesen szétbombázott terület.
De hát ilyen az orosz vezetés. Ha nem lehet az övék, akkor szétlövik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!