Afrikában mostanában miért ritkábbak a puccsok, háborúk mint a XX.század végefelé voltak?
Pár éve volt puccs Burkina Fasoban meg Guineaban, a Közép-Afrikai Köztársaságban évek óta dúl a polgárháború, Mozambik északi részén dúl az iszlamista terrorizmus, Nigériában a Boko haram még mindig aktív,stb.
Azért stabilnak ezt nem mondanám.
Ez igaz, de ezért is írtam hogy nekem mihez képest tűnik stabilabbnak a helyzet.
Az Észak-Afrikai arab országokban nyugi van, Kongóban és a vele szomszédos országokban úgyszintén, meg a Guineai-öböl országai is viszonylag csendesek. Régebben ezek a térségek párhavonta kerültek a címlapokra, akkora vérfürdők voltak rendszeresen.
Mert ismét vannak gyarmat tartó uraik a beáramló tőke által (pl. Kína,USA),akik megmondják mit kell tenniük és hogyan.
Ameddig nincs egy intelligens ura (mindig külső nép) ezeknek az államoknak,addig visszasüllyednek a törzsi primitív szintjükre az élet minden terén és egymásnak esnek.
Szerintem inkább csak nem jutnak el ide a hírek.
Afrikát megérteni eléggé reménytelen próbálkozás. Azok a milicisták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!