Szétszakadtak az amerikai republikánusok?
“ A demokratáktól ilyesmi azért nem nagyon jön, mint hir.”
De a Fidesztől se…
Nem is értem az a két bohóc minek indult rá a következő kiséleti megszavaztatáson McCarthyra…főleg mikor látják, hogy Kevinnek ennyi szavazata van…
A pártfegyelem arrafelé nem pont azt jelenti mint Orbanisztán felsőn.
Ott egy helyi képviselő/szenátor nem szavaz meg automatikusan mindent csak azért mert az ő csapata van helyzetben, ha a saját államának az kedvezőtlen.
"“ A demokratáktól ilyesmi azért nem nagyon jön, mint hir.”"
Mert az övéké a média jelentős része, egyébként van ott is ilyesmi Bernie Sandersék például
Nem vagyok republikánus, de meg kell védenem őket, rohadtul nem esik szét a pért, a magyar szemnek idegen ez a jelenség, mi magyarok ahhoz vagyunk szokva, hogy a párt egységes, aki ki mer szavazni, azt pénzbirságra számíthat súlyosabb esetben ki is zárják a frakcióból, ezt pártfegyelemnek nevezik...Amerikában nem létezik ez a fogalom, minden egyes képviselőnek vagy szenátornak egyéni döntési lehetősége van, hogy szavaz és mi a véleménye bármiről is... szerintem az Amerikai az egészséges rendszer, mivel a sz.ros képviselő ha már egyéni körzetben indult, akkor a körzetét kellene képviselnie és nem a frakciót vagy a pártot...
Visszatérve Amerikára, ott most a Trump és a feltörő DeSantis közti klikk közti ellentét folyik, kis alkudozás és megállapodnak.
A #9-es válasza szerintem jól reflektált a másabb politikai kultúrára.
Ha belegondolunk, az USA szinte összes választópolgára, szinte az egész politikai spektrum, szinte az összes társadalmi és gazdasági osztály 2 párt között oszlik meg. (Ha a Kongresszust nézzek akkor tényleg csak ez a két párt van, de a választásokon szerepelnek más pártok). Részben szerintem ez is okozhatja a szakadást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!