Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szétszakadtak az amerikai...

Szétszakadtak az amerikai republikánusok?

Figyelt kérdés
[link]

2023. jan. 4. 07:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
46%
Ilyen a Fideszben nem fordulna elő az tuti… 😂😂😂 90%+ ->👑
2023. jan. 4. 07:42
 2/13 A kérdező kommentje:
A félidős választás előtt, annyira mondták otthon a tutit, hogy most jön vissza trámpli és most jön a jobboldali fordulat az amcsiknál, csak figyeljétek... hát nem az lett a vége, hogy esik szét a pártjuk?
2023. jan. 4. 07:44
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Amerika két nagy pártja egyáltalán nem egységes.
2023. jan. 4. 07:45
 4/13 A kérdező kommentje:
A demokratáktól ilyesmi azért nem nagyon jön, mint hir.
2023. jan. 4. 07:50
 5/13 anonim ***** válasza:
31%

“ A demokratáktól ilyesmi azért nem nagyon jön, mint hir.”

De a Fidesztől se…

Nem is értem az a két bohóc minek indult rá a következő kiséleti megszavaztatáson McCarthyra…főleg mikor látják, hogy Kevinnek ennyi szavazata van…

2023. jan. 4. 08:03
 6/13 anonim ***** válasza:
84%

A pártfegyelem arrafelé nem pont azt jelenti mint Orbanisztán felsőn.

Ott egy helyi képviselő/szenátor nem szavaz meg automatikusan mindent csak azért mert az ő csapata van helyzetben, ha a saját államának az kedvezőtlen.

2023. jan. 4. 09:11
 7/13 anonim ***** válasza:
67%

"“ A demokratáktól ilyesmi azért nem nagyon jön, mint hir.”"

Mert az övéké a média jelentős része, egyébként van ott is ilyesmi Bernie Sandersék például

2023. jan. 4. 09:48
 8/13 A kérdező kommentje:
Jah, mert a FOX az annyira liberális, hogy az egyik műsorvezetőjének, még te is fizettél adót, hogy ide jöjjön imázs interjút és riportot csinálni.
2023. jan. 4. 09:51
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok republikánus, de meg kell védenem őket, rohadtul nem esik szét a pért, a magyar szemnek idegen ez a jelenség, mi magyarok ahhoz vagyunk szokva, hogy a párt egységes, aki ki mer szavazni, azt pénzbirságra számíthat súlyosabb esetben ki is zárják a frakcióból, ezt pártfegyelemnek nevezik...Amerikában nem létezik ez a fogalom, minden egyes képviselőnek vagy szenátornak egyéni döntési lehetősége van, hogy szavaz és mi a véleménye bármiről is... szerintem az Amerikai az egészséges rendszer, mivel a sz.ros képviselő ha már egyéni körzetben indult, akkor a körzetét kellene képviselnie és nem a frakciót vagy a pártot...

Visszatérve Amerikára, ott most a Trump és a feltörő DeSantis közti klikk közti ellentét folyik, kis alkudozás és megállapodnak.

2023. jan. 4. 11:29
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

A #9-es válasza szerintem jól reflektált a másabb politikai kultúrára.

Ha belegondolunk, az USA szinte összes választópolgára, szinte az egész politikai spektrum, szinte az összes társadalmi és gazdasági osztály 2 párt között oszlik meg. (Ha a Kongresszust nézzek akkor tényleg csak ez a két párt van, de a választásokon szerepelnek más pártok). Részben szerintem ez is okozhatja a szakadást.

2023. jan. 4. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!