Volodimir Zelenskij milyen személyiségű szted? Írnál róla rövid véleményt?
"amerika bábja, egy másik nemzet érdekeit védi szóval egy hazaáruló."
Tehát aki a saját hazáját védi egy külső agresszorral szemben, az hazaáruló. Itt a GYK-n meglepő dolgokat lehet tanulni ám :D
Ennek analógiájára gondolom akkor szerinted a magyarok is hazaárulók voltak '56-ban, amiért védeni merték az országot a szovjet betolakodókkal szemben.
érthetően leírtam, olvasd el többször ha nem megy az értelmezés. menj kommentelgess a 444 oldalán te ócska troll
ahol amerika beteszi a kezét, véres kézzel távozik.
Ukrajna az 8 éve polgárháborús ország, amibe Oroszország beavatkozott.
Másrészt az ukránok jó nagy része is orosz.
A harmadik, Ukrajnát etnikailag orosz és lengyel területekből legózták össze. Pl. a Krím, Odessza, sőt Kijev sosem volt ukrán, mégis valakik valamikor döntöttek, és mondták, hogy legyen Ukrajna. Nem nemzetközileg, hanem a felelőtlen szovjet belpolitika eredményeként.
És végül, továbbra is tartom magamat, Zelenszkijt az orosz - ukrán Megasztárból szalajtották, a közigazgatáshoz és a nemzetközi politikához semmit nem ért, a valódi döntéseket mások hozzák helyette.
Ukrajna kapcsán miért 56-al dobálózik mindenki ?
Én a Téli háborúval vagy Kubával vagy a 2003-as Iraki háborúval tudnék párhuzamot vonni.
Borzasztó klisés, hogy minden létező konfliktust azzal próbálnak elmagyarázni, hogy '56-hoz hasonlítják.
És ez a hirtelen jött ukránimádás kicsit sem átlátszó.
"Ukrajna kapcsán miért 56-al dobálózik mindenki ?
Én a Téli háborúval vagy Kubával vagy a 2003-as Iraki háborúval tudnék párhuzamot vonni."
Mert itt volt helyben, és nem is olyan régen, ráadásul a következményeit a mai napig keményen szívjuk. Az ország fele azt sem tudja melyik kontinensen van Kuba, és legfeljebb néhány %-a tud többet elmondani a Téli háborúról azon kívül, hogy télen volt. '56-ról viszont szinte mindenki hallott, vagy tud, tudni vél ezt-azt, legalább annyit, hogy forradalom volt, vesztes szabadságharc, és "akkor jöttek be a ruszkik".
"És ez a hirtelen jött ukránimádás kicsit sem átlátszó."
Ezt pedig már én is leírtam neked, nem is egyszer, és mástól is láttam már véleményként, de úgy látszik, feleslegesen, hogy sokan (szerintem többen) vagyunk, akik nem az ukránokat imádják, hanem inkább az oroszokat, az orosz rendszert utálják. Tehát mindegy kik laknak köztünk és az oroszok között, csak jó sokan és jó harciasak legyenek. Csupán a történelem hozta úgy, hogy pont az ukránok szenvednek ettől. Felőlem aztán élnetne ott lengyel, tatár, török, finn, urdu vagy akármilyen más nép is, akkor meg azoknak szorítanék, ennyi az, amit te ukránimádatnak nevezel.
" Mert itt volt helyben, és nem is olyan régen, ráadásul a következményeit a mai napig keményen szívjuk. "
Szerintem 1956 okait vissza lehetne vezetni a második világháborúig, ennyi erővel. Nem az oroszok rohantak le minket egyoldalúan, hanem annak a következménye, amit mi is keményen megkaptunk.
Jó ötlet volt hadat üzenni mind Szovjet-Oroszországnak, mind az USA-nak ?
1941. júniusa előtt röviddel kaptuk vissza az oroszoktól az 1848-49-es hadifogságba ejtett Honvéd zászlókat, gesztusként. És mellékelték is az üzenetet, amit Molotov tolmácsolt, hogy maradjunk ki a háborúból és majd a végén visszakapjuk a többségében magyarok lakta területeket. Nem! Nekünk vitézkedni kellett, hogy aztán jól elverjenek, és megszállás alá is kerüljünk.
Kellett ez nekünk ?
" Az ország fele azt sem tudja "
Ez a baj, hogy arcpirítóan szegényes, felületes, de annál demagógabb és hiányosabb történelmi ismeretekkel / annak a hiányával bírnak az emberek és osztják is a nemlétező észt.
És szemmel láthatóan te is ebbe a nagyérdemű táborba tartozol.
Én olyan témában nem szólok hozzá, amihez nem értek.
" akkor jöttek be a ruszkik. "
Nem 1944-ben ?
Addig Ukrajnában soha nem volt semmilyen orosz megszállás, nehéz egy olyan országot megszállás alatt tartani, amit ők kreáltak, mesterségesen, és a lakosság fele orosz nemzetiségű.
A 2014-es harcok mennyire ismerősek neked ?
" inkább az oroszokat "
Miben nyilvánul meg az oroszutálatod ? Az egyszerű orosz embereket utálod, a nyelvüket, meg a hozzájuk köthető kulturális dolgokat ?
" az orosz rendszert utálják. "
Csak szubjektív véleményként kit tettél volna a kormányba / államfői székbe Jelcin után?
Putyinnál vannak sokkalta rosszabb alakok, mind keleten, de még nyugaton is.
Az amerikai hírszerzés szerint: az Orosz Föderáció belpolitikailag súlyos válságban van, a végét járja, polgárháború fog kitörni, és több tucat szakadár, oligarcha és hadúr államocskára is fog szétszakadni.
Jelentették 1997 végén ...
Szerencsére nem jött be.
És ha mégis be is igazolódott volna, akkor azután hogyan lett volna tovább ?
Egyetlen Putyin helyett lehetne tucatnyi Abu Uszmán, Nurszultán, Türkménbasi, Gennagyij Janajev, Dmitrij Jazov és hasonlók egyenként bitorolnának alsó hangon 300 - 500 nukleáris robbanófejet, és rosszabbnál rosszabb vegyi és biológiai fegyvereket.
" Tehát mindegy kik laknak köztünk és az oroszok között, csak jó sokan és jó harciasak legyenek. "
Miért okoz neked fizikai fájdalmat, ha oroszok a szomszédjaid ? Ennyi erővel miért nincs germanofóbiád ?
" Csupán a történelem hozta úgy, hogy pont az ukránok szenvednek ettől. "
A Krím, vagy Odessza, vagy akár Kijev nagyjából pontosan annyira volt ukrán terület, mint osztrák Makó :) Soha, semmikor, egy másodpercig nem volt eredeti ukrán lakossága. Gyakorlatilag Lenin idegenítette el az orosz területeket, és Hruscsov, és Brezsnyev, és sameszeik tolták központilag az ukrán nacionalizmust.
" szorítanék "
Valóban, a pro és kontra kommenteléstől semmi nem változik. A nagyreményű ukrán ellentámadási kísérlet kész kudarc, és a továbbiakban hasonló eredményességgel zajlanak a harcok, az mihez fog vezetni ? :)
Itt lehet, hogy a Gyakori Kérdéseken többségben vagytok, de a való életben nem tudjátok toborozni a szavazókat, az ellenzék legutóbb akkorát esett, mint az ólajtó, és szívből örültem neki.
Mondom úgy, hogy a Fideszt is gyűlölöm.
16: akkor sírhatsz mert a liberómédia is külön kezeli 1956-t az orosz ukrán háborúval.
mellesleg a szovjeteket kell utálni 1956 miatt akkor az ukránokat is kell mert szovjetunió része volt. de akkor a nyugatot is utálni kell mert ők meg nem jöttek segíteni csak hitegetni, és kényelmesen elvoltak úgy hogy 40 évig itt maradtak a szovjetek a nyakunkon.
zelenski a diliházban fog kikötni.Már mindenki elfelejti majd az ukrán háborút,de ő szegénykém ott bent, egy ukrajna terepasztalon még mindig vívja majd a csatákat az oroszokkal.
Néha benéznek szegénykémhez és visznek neki új bábúkat meg maketteket,hogy meglegyen ukrajna támogatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!