Ha az is baj, hogy a zsidók Izraelben élnek, meg az, ha nem, akkor mi erre a megoldás?
Pedig biztos akad a repertoárban.
Van egy mondás: nincsenek rossz népek, csak rossz rendszerek és rossz emberek. Hitler fogta magát és minden egyént beskatulyázott egy adott nemzetből egyetlen halmazba, az eredményt pedig láttuk.
Ahogy előttem írták/jelezték, Jézus is az volt, nem hiába van a keresztre ráírva az INRI-Iezus Nazarenus Rex Iudaeorum... Ő is rossz volt akkor?
Ha mentálisan sérült volt, akkor a keresztények is azok? Ugyanis ő hozta létre a vallás alapjait, amit millióan követnek világszerte.
Sőt, a judaizmus az alapja minden ma ismert egyistenhitnek.
Izraelben persze, hogy ellenséges velük a sok arab, más a vallásuk, az identitásuk, a habitusuk és még a kinézetük is.
Nekem speciel sem a magyar zsidókkal nincs bajom, akiket ugyanúgy magyarnak tartok, mint mondjuk a magyar kunokat, vagy svábokat és az izraeliekkel sincs semmi problémám, kívánom nekik, hogy férjenek meg a környező népekkel, az arabokkal, perzsákkal, palesztinokkal, stb..., nekik is az lenne a legjobb.
Nehéz persze, tudom én, mert vannak régi sérelmek és mindig keletkeznek újak is, de nincs mese, meg kell próbálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!