Putyin a háborúval bizonyítani akarja, hogy Oroszország ismét világhatalom?
Figyelt kérdés
Talán ezért is fontos annyira neki a mostani háború, mert ha elveszítené senki sem tartaná már világhatalomnak Oroszországot, mondván hogy egy elmaradott ország (Ukrajna) is legyőzi.2022. dec. 25. 18:05
1/9 anonim válasza:
Ez is benne van, többek között ezért sem akar veszíteni. Nem tudom, hogy hogy lesz ennek a háborúnak a közeljövőben vége. Ukrajnát nyilvánvalóan nem tudja legyőzni, kivonulni pedig elvi okokból nem fog. Szerintem már rég megbánta, hogy belevágott.
2/9 anonim válasza:
Ha tényleg ez lenne a célja, akkor a lehető legrosszabb eredményt produkálja. Még Oroszország hagyományos befolyási övezetében Közép-Ázsiából is egyre inkább kiszorul, ahogy Kazahsztán, Tádzsikisztán, Üzbegisztán eltávolodik tőle, mert ők sem veszik már komolyan.
3/9 anonim válasza:
Egy Olaszorágnál kisebb GDP-vel...:)
4/9 anonim válasza:
Szerintem meg akarta osztani Európát és az USA-t, mert ez tűnt számára a legésszerűbbnek Oroszország pozíciójának megtartására és ha lehet növelésére. Japán felé vagy más irányba a terjeszkedés kissé bonyolultabb.
5/9 anonim válasza:
"Szerintem már rég megbánta, hogy belevágott."
A napokban nyilatkozta, hogy sokkal hamarabb kellett volna beavatkoznia. Azt lehet hogy megbánta hogy háborút indított, de nem a háborút magát bánta meg, hanem a háború időzítését és a háborúra való gyenge felkészülést. Biztos vagyok benne hogy a későbbi háborúikhoz máshogyan fognak állni ezután, és már most bejelentették hogy jelentősen felpörgetik a rakéta- és dróngyártást is. Persze meggyengült Oroszország, de lehet jobban jártunk volna, ha egy nagyobb háborúban szenbesülnek az oroszok a hátrányaikkal...
6/9 anonim válasza:
#5: Igen, tudjuk, hogy Oroszország egy terrorista, agresszor ország.
7/9 anonim válasza:
Ha ez így van, akkor nagyon elbszták, mert azt eddig is tudta a világ, hogy gazdaságilag egy rakás sz.ar egész oroszország, nemhogy nagyhatalom, de mostmár azt is világosan bebizonyították, hogy katonailag se azok :DDD
8/9 anonim válasza:
Ha nem lenne az orosz atomarzenál, Szibéria fele már kínai fennhatóság alá tartozna.
9/9 anonim válasza:
Hát eddig ez elég szarul sült ki az oroszoknak. Mondjuk ebben jócskán benne van az USA és az EU is, mivel nagy mennyiségű támogatásokat(pénz,fegyver stb..) adnak az ukránoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!