Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miben különbözik egymástól a...

Miben különbözik egymástól a Vatikán uralkodója Ferenc pápa és a Vatikàn miniszterelnöke Alzaga?

Figyelt kérdés

2022. dec. 24. 11:14
1 2
 11/18 kürasszír ***** válasza:
77%

# 10

Szaúd-Arábia például abszolút monarchia, és több kisebb arab sejkség, monarchia is az.

Szaúd-Arábia brutális, ugyanis aki kritizálni meri a királyi családot, azt simán évtizedekre börtönbe zárják, vagy megöletik.

Mint az újságírót, akit a szaúdi trónörökös feldaraboltatott.

2022. dec. 25. 13:16
 12/18 A kérdező kommentje:
11 Jaja igen tudom. Ez buta kérdés volt,mert nem fogalmaztam jól. Mármint olyan abszolút monarchia, ahol ez nem rend ellenes, nem diktatórikusan építik fel tehát természetes abszolút Monarchia?
2022. dec. 25. 13:23
 13/18 kürasszír ***** válasza:
100%

# 12

Omán.

Ott teljhatalma van a szultánnak, de az arab országok között élhető, biztosítják a vallási kisebbségek, pl. a keresztények jogait.

Az előző Kábúsz szultán (1970-2020) nemcsak nyugaton tanult, de nyílt titok volt, hogy homoszexuális. Kábúsz egy szegény sivatagi államból gazdag olajmonarchiává fejlesztette az országát. [link]

2022. dec. 25. 13:38
 14/18 Alex Fly ***** válasza:
77%
@9: nincs fordítva. Demokráciában az államfői és kormányfői pozíció ~lesen elkülönül egymástól, teljesen más a feladatuk.
2022. dec. 25. 21:43
 15/18 kürasszír ***** válasza:
75%

# 14

Megint nincs igazad.

Mert vannak a prezidenciális demokráciák, ahol az államfő, a köztársasági elnök a végrehajtó hatalom feje.

Aztán vannak a kancellárdemokráciák, ahol a miniszterelnök a végrehajtó hatalom feje. Ide tartozik Magyarország is.

2022. dec. 25. 22:06
 16/18 VatikánTudó válasza:
27%
7-es de a pápát pedig leválthatják, pl: a szabadkőművesek.
2023. febr. 12. 07:55
 17/18 VatikánTudó válasza:
36%
16-os vagyok, ha valaki nem hisz nekem, olvassa el, vagy néze meg az angyalok és démonok filmet
2023. febr. 12. 07:56
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

16-17# A pápát nem válthatják le. Bár volt már olyan pápa a történelem során, aki pénzért mondott le. De normális esetben a pápa haláláig pápa.

Ha pedig már az Angyalok és Démonok filmról beszélsz ott sem leváltották hanem konrétan a saját fattya megölte. A megölést pedig nem állítanám a "leg Krisztusibb" leváltási módszernek

2023. febr. 12. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!