Kínában robbanásszerűen elszabadult az újabb COVID. Nem kellene ismét bezárni?
30 Magyarországon volt arányaiban a legtöbb haláleset. Részben, pont emiatt a hozzáállás miatt.
De tovább megyek, Ázsiában, pl a virus nélkül is hordanak maszkot az emberek. Az utcán, a metróban, ott valahogy természetes, hogy védekezel ellene és nem csinálnak belőle ideológiát.
#31 Nem a hozzáállás miatt, hanem egyrészt mert Magyarországon gyakorlatilag nem létezik egészségügy, másrészt mert olyanokat is covid-halottnak könyveltek el, akik még csak covidosok sem voltak.
Ázsiában felőlem fuldokolhatnak maszkban az emberek, itthon is a hülyék, de én nem fogok.
"Magyarországon volt arányaiban a legtöbb haláleset."
Ez így nem igaz, mert Peruban.
Európában! Európában!
Én hordom a maszkot és nem fulldoklok, sőt, van egy csomó ismerősöm a környezetemből, akik munkahelyi kötelességből, egész nap maszkot hordanak gyárban, vagy festők. Ők sem értik.
Ázsiában teljesen más az emberek hozzáállása, és a mentalitás is. Amiről írsz, hogy covid nélkül, már régebben is sűrűn lehetett látni maszkos embereket, az általános itteni vélekedés szerint nem azért van, mert az ázsiaiak alapból be vannak parázva a fertőzésektől, hanem azért, mert ott alap, ha valaki köhög, beteg, prüszköl, felvesz egy maszkot, mert nem akarja másnak is átadni a betegséget. Meg is értem a dolgot, mert annyian vannak mint a heringek, de itt nálunk egy tökig lázas, influenzás, minden lelkiismeret furdalás nélkül felszállna a tömött 4-6-os villamosra maszk nélkül, és ha rászólnál, hogy miért köhögött a képedbe, még neki állna feljebb. Ott alapból a másik tisztelete olyan szintű, hogy egy vadidegent is becsülnek annyira, hogy ha lehet nem fertőzi meg még egy egyszerű náthával sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!