Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ki érte el, hogy megszűnjön a...

Ki érte el, hogy megszűnjön a Pátria Rádió középhullámú adása?

Figyelt kérdés

Január 1-től lekapcsolják a Pátria Rádió adását középhullámon, csak FM-en lesz elérhető Szlovákián belül. Több színvonalas politikai vitaműsort adnak, nem egy esetben magyar belpolitikai eseményekkel foglalkozva, megszólaltatva mindkét oldalt. Emellett nagyon korrekt külpolitikai műsorok is vannak, többek között az ukrajnában zajló háborúról is kapunk érdemi információkat a putyinista propaganda helyett. Felénk Kisbéren is egyre népszerűbb, az 1098 kHz-es frekvencián tisztán bejön. Sajnos ennek vége lesz januártól, a szlovák közmédia az energiakrízisre hivatkozik és lekapcsolja a nyitrai tornyot. De itt kilóg a lóláb, mert ennyi erővel a Solti nagyadót is le lehetne kapcsolni. Ki tehet erről? Miért kell elhallgattatni a Magyarországon rádióval (szóval nem interneten!) elérhető utolsó objektív hírforrást?

Az FM adásuk meg itt sehogy sem szól, max a határ mentén.

2022. dec. 20. 07:56
 1/10 anonim ***** válasza:
17%
én
2022. dec. 20. 07:57
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Mivel itt kevesen hallgatnak szlovák rádiókat, ezért nem sok érdemi hozzászólás lesz.

A neten lehet hallgatni itt őket továbbra is, gondolom.

2022. dec. 20. 08:04
 3/10 anonim ***** válasza:
43%

Bármennyire is fájó, meg kell tanulni az Internetet használni erre a célra (is!).

A hagyományos rádiózásnak már úgy is annyi. A fent említett solti Kossuth adó meg csak O1G propagandacéljait szolgálja (kb az erdélyi magyarok miatt létezik még ma is), nettó pénzkidobás az egész.

2022. dec. 20. 08:12
 4/10 anonim ***** válasza:
39%

3: a fő probléma, hogy a rádióban az a jó, le lehet tenni magad mellé a kertben, stb. nem a gép mellett ülve hallgatják az emberek

Egy internetképes rádió meg nem olcsó, arról nem is szólva, hogy netkapcsolat kell hozzá, konfigurálás, ami az idősebbeknek nem mindig elérhető.

Orbánék ezért is vették át a hazai rádiók felett az uralmat, hogy csak az ő propagandájuk menjen azokon, mert rengetegen hallgatnak rádiót munka közben, autóban, idősek otthon, stb. akikhez aztán ez jut el.

2022. dec. 20. 09:05
 5/10 anonim ***** válasza:
8%

#4 Értem én, hogy nálatok komcsiknál az az elvárás, hogy egy rádió gárdája bármit is csinál akkor is maradhasson a frekvencián, de a való életben, normál világban a frekvencia nem tulajdona a csatornának, azt éppen úgy pályázattal kapta meg egy bizonyos időre, mint az akié előtte volt és aki utána megkapta.

Amelyik csatorna a vállalásainak megfelelően üzemel, fizeti ami a szerződésében van, szabályszerűen működik az ha újra pályázik a frekvenciára akkor meg is kapja. Amelyik nem fizeti a frekvencia használati díját, nem teljesíti amit szerződésben vállalt, szabálytalanul üzemel - az meg nem.

2022. dec. 20. 09:42
 6/10 anonim ***** válasza:
56%

Vannak stramelt, interneten elérhető online rádiócsatornák.

Próbálj meg rákeresni ilyen szolgáltatók kínálatára, - hátha megtalálod közöttük a Pátriát is!

Volt idő, amikor Szíriából hallgattam - engem akkoriban megnyugtató - keleti zenéket, dalokat, - tehát reális az esélyed arra, hogy rátalálj a Pátriára is.

Ha most nem találod meg, akkor se add fel, mert lehet, hogy lesz internetes műsorszórásuk és benne van, hogy nem lesz "átfedés" a két szórási stílus között! Előfordulhat, hogy percre pontosan elsején kezdik meg az internetes műsorszórást, - ezért elseje után is próbálkozz, ha megfogadod a javaslatomat!

2022. dec. 20. 10:06
 7/10 anonim ***** válasza:

-A "stramelt" helyett streamelt-et akartam írni, - bocsi!

Van még egy járható út, viszont ez annyiban zsákbamacska, hogy nem ismerem a domborzati viszonyokat Kisbér környékén!

Ha van optikai rálátásod Pozsonyra és tudod az FM műsorszórás frekvenciáját, akkor lehet készíteni konkrétan a frekvenciára méretezett antennát, amelyet irányba fordítva és egy FM üzemmód demodulálására alkalmas rádió antenna bemenetére csatlakoztatva teljesülhet a vágyad.

Hogy mennyire van realitása annak, amit írtam, annak szemléltetésére írom, hogy a nővéremék egy Pest-megyei településen laktak az M3 autópálya mellett és arra panaszkodtak, hogy nagyon rossz minőségben tudnak televízió adásokat fogni. (Ez nagyjából a 2000-es évek elején volt valamikor, amikor még volt potenciál a föld felszíne felett terjedő rádióhullámokra épült televíziózásban.)

Elővettem szépen a Karl Rothammel által írt Antennakönyvet és kikerestem a probléma megoldását jelentő részt benne, majd megépítettem számukra egy logper antennát minőségi anyagokból. Számoltam, osztottam-szoroztam, daraboltam, forrasztottam, majd - bár nem nagy szakszerűséggel, - de telepítettük a padlásterükben.

Ezt követően nem volt problémájuk: osztrák és szlovák tv-műsorokat is élvezhető minőségben nézhettek Pest-megyéből - UHF-en!

Ha van rádióamatőr ismerősöd vagy te magad az vagy, ill. van egy minimális műszaki vénád, nem mutatvány a kivitelezése!

Elmész az OBI-ba, megveszed a kellékeit, megépít(tet)ed, aztán ennyi!

2022. dec. 20. 11:12
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

5: jó vicc, olvasgass utána, hogyan folytak a frekvenciapályázatok, a nem fideszeseket mindenféle ürüggyel kigolyózták, és csodák csodája csupa fideszes rádió maradt, puszt véletlenségből

Mert ugye nem az a helyzet, hogy a fideszesek mind csodás pályázatot nyújtanak be, míg mindenki más nem megfelelőt. Szépen meg volt bundázva, úgyhogy a rádióknál ejutottunk oda, mint a kommunizmusban, hogy csak egyoldalú propaganda folyik onnan.

2022. dec. 20. 13:18
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

#8 Veled ellentétben én utána néztem és láttam, hogy megy a hazudozás a vesztes oldalon.

Legalább azt észrevehetnéd amikor maga a csatorna nem tagadta a szabálytalanságot mert fellebbezést sem adtak be a döntéssel szemben, hiszen tudták, hogy jogos volt.

2022. dec. 20. 13:29
 10/10 anonim ***** válasza:

Keress rá neten erre:

"Patria fm"

Számolatlan streamelt forrást dob rá a net!...

2022. dec. 25. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!