Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Létezik hogy egy országnak...

Létezik hogy egy országnak ugyanazok az exporttermékei mint az importtermékei?

Figyelt kérdés
Nekem fura hogy ugyanaz lenne, egy pdf-ben találtam ami hitelesnek tűnik
2022. dec. 4. 16:50
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Az EU-ban ilyen simán előfordul.
2022. dec. 4. 16:52
 2/8 anonim ***** válasza:
54%
Nem, fizikai képtelenség lenne, nincs olyan, hogy ugyanannyi természeti tartalékuk legyen mindenből, mint amekkora igény van rá
2022. dec. 4. 16:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg abban az esetben tudom elképzelni, hogy ők egy adott országból olcsóbban tudják behozatni, és egy másik országba meg az általuk megtermelt termékek magasabb minőséget képviselnek, ezért oda meg drágábban tudják exportálni. Tehát teszem azt ők olcsóbban hoznak be egy másod osztályú árut, de drágábban exportálnak egy náluk megtermelt első osztályút, ebben az esetben tudom elképzelni, hogy ilyen lehetséges legyen.
2022. dec. 4. 16:53
 4/8 A kérdező kommentje:
#3 köszi, így már világos!
2022. dec. 4. 16:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
3as, azt se tudják kilóra pontosan megtenni, megromlik egy része, tönkre megy, vagy akármi lehetséges, közgazdasági képtelenség lenne egy ilyen helyzet.
2022. dec. 4. 16:59
 6/8 anonim ***** válasza:
5ös én nem azt mondtam hogy egy az egyben, csak hogy ezt tudom logikus magyarázatnak elképzelni, illetve azt a kérdező sem írta hogy amennyit kivisznek annyit is hoznak be érted, lehet egy nagy részét otthon értékesítik, csak drágábban exportálnak ki, és ezt a mennyiséget helyettesítik az olcsóbb behozatallal amit írtam, és így kijön a matek.
2022. dec. 4. 17:04
 7/8 Fsms ***** válasza:
100%
Nem jellemző de előfordul. Gondolj az oroszokra ők importáltak gázt, olajat a volt tagköztársaságokból és adják tovább Kínának, EU nak.
2022. dec. 4. 17:35
 8/8 Revolúcióbiológus ***** válasza:
Igen, az USA-nak pl. a legnagyobb a kőolaj importja, de az exportja is. Sokat exportálnak, mert az USA-ban főleg könnyű, édes kőolaj fajtákat termelnek ki, amire nagy a kereslet világszerte, de sokat is importálnak, mert a könnyű kőolaj mellé nehezebbek is kellenek a finomítóba, így a belföldi és külföldi olajfajták összekutyulásából keverik ki az ideális finomítói bemenetet.
2022. dec. 4. 23:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!