Hol tartana most Ukrajna, ha senki nem avatkozott volna bele, semmilyen szinten?
Igen, febr 24 óta gondoltam.
Ha Gorbacsov óta nem szólt volna bele senki, semmilyen formában, lehet, a helyzet változatlan marad.
Ki tudja?
Hm, érdekes.
Gondolom változik a színtér, mint az oviban, amikor pistike még tompikát verte a szünetben, majd hazafele menet elkérte mégis a legókészletét.
Vannak elvek, amiket betartanak, kérdés, milyen bugyiban van az alany.
Kérdeztem ezt teljesen pártfüggetlenül. :)
Attól függ, mit értünk "semmilyen szinten" beavatkozáson. A háború egy orosz "beavatkozással" kezdődött, anélkül Ukrajna kb. olyan ország lenne, mint 8-10 éve volt.
Ha csak a háború eleje óta: két és fél hónappal ezelőtt egy Svájcban élő ukrán kollégával beszélgettem, ő azt mondta, hogy a nyugati segítség nélkül Ukrajna gazdaságilag már rég összeomlott volna. Ezt csak arra fel mondom, hogy lehet, hogy nem is a katonai, hanem a gazdasági segítségnyújtás a fontosabb. Nyilván a katonai is számít, de emlékeztetek, hogy az első orosz támadást még az ukránok maguk visszaverték Kijev alól, pedig mindenki, a Kreml és a Pentagon is arra számított, hogy az orosz csapatok megindulása után Kijev 2-3 nap alatt elesik. Ehhez képest az ostromgyűrűt nem tudták bezárni az oroszok, sőt, még csak a külvárosokon se jutottak túl.
Ja, láttam, köszi, az ilyenek nyitják fel néha az ember szemét.
Azt se tudtam, lerohanták Grúziát az Oroszok valamikor.
Nem volt még akkor internet?
Vagy csak 2 darab t-52 volt a ruszkik részéről a hadsereg.
Nem hallottam róla komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!