Most már lehetetlen tárgyalni a békéről, ha Oroszországot terrorista állammá nyilvánították?
Elvileg a szankcióknak sincs többé semmi értelme, mivel ez minden kapcsolat megszakítására kötelez minden államot és aki ezt nem teszi, az minősítetten terrorizmust támogat, illetve finanszíroz és együttműködik vele.
Ha viszont mégis valamely országok valamilyen kapcsolatban maradnak az oroszokkal, akkor azokra is retorzió vár?
Nem szabad kétbitesen szemlélni a világot, mert az nem olyan.
Nem minősítették Oroszországot terrorista államnak. Egyes véleményvezérek Putyint hasonlítják (nem nevezik) terroristákhoz. És ez alapvetően más, mint egy regionális szervezet (Unió) hivatalos álláspontja.
Még terroristákkal is tárgyalnak, az eredmény a tárgyaló profizmusától függ. A terrorista is ember, nem feltétlenül meghalni akar, de ha mégis, akkor feltételelei lesznek.
A szankció nem úgy működik, hogy ma bevezetem, holnap összeomlik a másik fél. És nagyon is van hatása, csak nem Orbán mellébeszéléseit kell ehhez figyelni. A szankció egy kényes fegyver és főleg hosszútávú, akkor alkalmazzák, ha kiszámíthatatlan következménye lenne más kényszerítő módszereknek. Ma nem cél egy világháború, ám egy háborút finanszírozni kell, és itt az nyer, aki tovább bírja. Vesztesége mindenkinek lesz, mert világpiac van. Csak nem mindegy, kinek mekkora és meddig bírja.
Csak egy példa: Putyin a nagyon kétes értékű mozgósítást a szankciók miatt volt kénytelen elrendelni. Eredmény, félmillió minőségi fiatalember távozott hetek alatt. ez is látszódni fog a gazdaságon. Másik eredmény, a mozgósítás azért kellett, mert a szankciók miatt nem működött az eredeti terv, sőt, eredményes ellentámadás történt. Most a megfélemlítés van napirenden, hátha a pánikba eső lakosság elsöpri a kitartó vezetést. Nem fogja, Putyin téves gondolatmenetet követ.
Oroszország nem Irak, Putyin nem holdkóros terrorista. Tévedsz, Az EP határozat nem kötelező csak erősen ajánlott. Kötelező az Európa Tanács határozata. Orbán eddig mindet megszavazta. Csak példa (orbáni szóhasználattal) Az Unió szankciói megölnek minket. A gyilkos én, Orbán Viktor vagyok, hiszen megszavaztam őket, ha nem tettem volna, nem is léteznének. Így működik az Unió.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!