Nyertek a republikánusok?

Nyertek amúgy, csak a telex agymosottak alternatív valóságában kudarcként hozzák le a győzelmet is. Megmagyarázzák, hogy a győzelem az vereség (mert nagyobb vereségre számítottak).
Kb. mintha legyőztelek volna futóversenyben, de mivel csak 10mp előnnyel, nem 20-al, ezért a liberál-média azt hozza le, hogy én veszítettem valójában, mert ők 20mp-es vereséggel számoltak, de csak 10 lett 🤷♂️.
Ha nem magyaráznák be a vereséget győzelemnek, a Karenek még most is üvöltenének valahol.

#11 - "a Karenek még most is üvöltenének valahol."
Persze Magyarországon azért üvöltöznek az embereke, hogy amerikában mi lett a félidős választás eredménye.
99.99%-ot pont nem érdekel.
A maradék 0.01% mert azt hiszi, hogy bármi változik ettől az ő életében.
Menjetek már a fenébe, én pont ugyanúgy éltem Obama, Trump és Biden alatt is. Még az amerikai elnökválasztás se hat arra, hogy én Magyarországon hogyan élek. Félidős választások az egy 1soros hír, amit vagy elolvas az ember vagy nem.
Ti meg itt elbábozzátok, hogy vége lesz a világnak, ha nem így vagy úgy alakul. Röhögnöm kell annyira szánalmasak vagytok.
13.
Inkább az a szánalmas, aki csak a kertkapujáig tud gondolkozni, és "lesz*rja" mit történik a világban.
Jobb lenne, ha nem reklámoznád milyen tudatlan vagy.

11-es: ahogy írtam, ezt csak kontextusban lehet értelmezni. Igen, a repubok jobban teljesítettek, mint a demokraták; de a hasonlatod ott fals, hogy a repubok NEM tudtak nyerni, hiszen csak az alsóházban lesz többségük, és ott is csak minimális, 10-15 fős. Ez az USA-ban, ahol a pártfegyelem sokkal kevésbé szigorú, mint mondjuk itthon, egyáltalán nem stabil többség, és a demokratáknak még mindig ott van az elnöki szék és a szenátus.
A republikánusok maguk is óriási kudarcként értékelik az eseményeket. Nézz rá pl. a Fox New, a legnagyobb amerikai konzervatív média Youtube-felületére, és nézd meg hogy Tucker Carlson és a többi konzervatív véleményvezér mit mond: ők is lesújtó véleménnyel vannak a Republikánus Párt teljesítményéről, már őket is megvette Soros meg a Telex?
Mindenki stabil többséget várt a repuboktól a felső- és az alsóházban is, hiszen itt vannak a gazdasági problémák, az infláció, Biden is eléggé népszerűtlen. Ilyen helyzetben értelemszerűen az az elvárás, hogy ezt az előnyt valahogy ki is használják. Ennek ellenére a demokraták egyenesen több kormányzói poszttal fognak rendelkezni, mint a választások előtt, és a repubok egyetlen egy államot sem tudtak megfordítani!
Persze, el lehet ezt adni győzelemként is, de a közeljövőre nézve ez nagyon borús előjeleket mutat a republikánusok számára: ha egy olyan választáson, ahol a fiatal korosztály általában csak nagyon kis számban jelenik meg, ekkora hatással bír a 35 évnél fiatalabb generáció, akkor a 2024-es választásokon szerinted mi lesz? Főleg úgy, hogy a Republikánus Párt jobbszárnya, a Trumpista vonal gyakorlatilag teljesen összeomlott, csak és kizárólag a stabil körzetekben tudtak nyerni, az ÖSSZES, a választások előtt szorosnak titulált körzetet, ahol Trumpista jelölt indult, a demokraták a vártnál sokkal jobban teljesítettek. Külön érdemes megnézni Pennsylvania állam szenátori választását, ahol John Fettermant pár napja még mindenki esélytelennek tartotta, mert erősen baloldali, szakszervezet-párti, progresszív, a sztrókjának köszönhetően nagyon durván leszerepelt a TV-s vitákon, nagyon durva lejáratókampány ment ellene, és a repubok jelöltje, a Trumpista Mehmet Oz még így sem tudta behúzni a mandátumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!