Miért van az, hogy az ukrán-orosz háborúban az egész bolygó egyöntetűen orosz-párti, csak USA és csatlósai (pl. Nyugat-Európa) támogatják az ukránokat?
Nem tudom honnan vetted, hogy egész bolygó egyöntetűen orosz-párti, csak USA és Nyugat-Európa nem.
Lényegtelen hogy te, vagy én vagy akárki mit gondol, hogy melyik félnek van igaza a konfliktusban, egyszerűen hülyeséget állítasz a kérdésben.
Zseniális, mennyi hülyeséget lehet elrejteni néhány mondatban...
"az egész bolygó egyöntetűen"
Érdemes lenne megnézned, hány ország ismerte el pl az elcsatolt területeket Oroszország részeként. Ha jól tudom, csak Észak-Korea, még Belarusz sem. Azt is érdemes megnézni, hány ország ítélte el az ENSZ közgyűlésen Oroszország agresszióját. A világ többsége elítéli.
"orosz-párti"
Oroszpártiságról nincsen itt szó, csak az "ellenségem ellensége" esetéről. Oroszországot és mondjuk Iránt, Kínát, vagy Indiát nem köti össze a világon semmi azon kívül, hogy az USA-val egyik sincs túlságosan jóban.
"Megnézed az emberiség nagyrészét (...) mind az oroszokat támogatja."
Konkrétan még a hagyományosan orosz befolyás alatt álló országok is inkább távolodnak, pl Kazahsztán is egyre nyíltabban fordul Kína felé. Valójában igazi támogatást talán Belarusz, Észak-Korea és Irán nyújt Oroszországnak, éééés ennyi. Van, aki nem határolódott el teljesen Oroszországtól, van aki vásárol tőle, van aki ad el neki technikát, de ez nem jelenti azt, hogy konkrétan őket támogatja, mint ahogy a nyugat Ukrajnát.
"USA és csatlósai"
Persze tudom, hogy neked ez ugyanaz, de USA és szövetségesei.
"vagy valamelyik gyarmatán"
Újkori gyarmat definíciója: "a nagy tőkés államok által meghódított, függetlenségüktől megfosztott és kizsákmányolt országok". Mutass nekem egy országot Európában, amelyet az USA meghódíott, jelenleg meg van fosztva a függetlenségétől és az USA folyamatosan kizsákmányolja.
Szóval végül is sikerült mindenben valótlant állítani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!