Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Amerikában a ballibek között...

Amerikában a ballibek között miért terjedt el az a hit, hogy az indiánok hippik voltak?

Figyelt kérdés

Véres törzsi háborúk voltak, a komancsoktól és az apacsoktól pl. mindenki rettegett, mert direkt kínzással végezték ki az elfogott katonákat. Bekenték őket mézzel és élve felfalatták hangyákkal meg ilyenek.

Ember áldozás is volt, a pap kitépte az áldozat szívét, megsütötte forró parázson és megette, aztán lelökte a hullát a többi embernek akik darabokat vágtak belőle és hazavitték megsütni.

2022. nov. 8. 15:40
 1/7 MDaniel98 ***** válasza:
94%
Utóbbi mondjuk nem az É.-Amerikai indiánoknál volt így hanem az inkáknál, de amúgy valóban, nem voltak olyan jó srácok mint ahogy az be van állítva, ezzel együtt, amit a bevándorlók tettek velük, arra így sem szolgáltak rá.
2022. nov. 8. 15:47
 2/7 hollófernyiges ***** válasza:
64%
Igen, én is így olvastam a Winnetouban.
2022. nov. 8. 16:01
 3/7 anonim ***** válasza:
28%
Én úgy olvastam, hogy kockára vágták az ellenséget, majd burritót készítettek belőlük, csípős szósszal, amit felzabáltattak a tevehajcsáraikkal.
2022. nov. 8. 16:13
 4/7 anonim ***** válasza:
69%

"Véres törzsi háborúk voltak,"

"Ember áldozás is volt, a pap kitépte az áldozat szívét,"

Bezzeg a hódító spanyolok mennyivel rendesebbek voltak!

Azok még pestissel, himlővel fertőzött takarót is ajándékoztak szegény indiánoknak, hogy azok meg ne fázzanak.

Nem is veszett oda az indiánok közül, csak alig 90 százalékuk.

2022. nov. 8. 16:18
 5/7 anonim ***** válasza:
35%
nem terjedt el ilyen
2022. nov. 8. 16:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert Woodstokba sok hippi volt indiján
2022. nov. 8. 17:21
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Az Apolcalypto meg az Indiana Jones 2 nem dokumentumfilmek ám. Senki nem állítja, hogy békés csodalények lettek volna az őslakosok, de a narratíva sokáig vadembereknek próbálta őket beállítani, miközben óriási kultúrák alakultak ki, írással, aranyművességgel, városokkal.
2022. nov. 8. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!