Ezek szerint az amerikaiaknak is már púp a hátukon ez a háború?
#10 „...miután Kijev felszabadult, és az oroszok visszavonultak keletre, a nyugat már simán abbahagyta volna a dolgot, ha az ukránok megállnának.”
Hát igen, ki tudja hogy mi volt/van ténylegesen a trash talk mögött. Mindenesetre a kijev környéki kivonulás után és főleg a szeptember eleji eufória idején csak úgy özönlöttek a "megbízható" infók arról hogy Putyinnak már nincsen se pénze, se embere, se fegyvere, úgyhogy üssék csak a vasat az ukránok amíg meleg. Persze a szövetségesek is különböző hangsúllyal nyilatkoznak a témában: a lengyelek, baltikumiak és angolok kifejezetten harcias kardcsörtető stílusához képest a franciák és a németek jóval visszafogottabbak, bár fegyvereket mindannyian küldenek dögivel.
Amerika és a Nyugat nem teheti meg, hogy nem megy el a plafonig, mert az precedenst teremtene Kínában, meg Észak Koreának és Iránnak, hogy a Nyugat hagyja, hogy valaki valamit elvegyen.
Nyilván a Krímet nem fogja már Ukrajna visszakapni, de ezt el lehet érni, hogy Oroszországnak ne érje meg Herszonban és Zaporizzsjában harcolni.
"10-es, ha a Nyugat abba akarta volna hagyni a dolgot, akkor abba is hagyta volna."
Szerintem ez nem ennyire egyértelmű. A narratíva, hogy támogatják a megtámadott országot, ameddig az harcban áll, ebbe nem nagyon fér bele, az, hogy egyszer csak azt mondják nyugaton, hogy "figyu, szerintem megmaradt az országotok 75%-a, szerintem az elég jó arány, én kiszálltam".
Pontosan úgy van, ahogy a #13-as mondta: ha a nyugat magától megengedi, hogy Oroszország elvegyen néhány megyét, az precedens értékű. Az persze teljesen más történet, ha Ukrajna ki akar szállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!