Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek melyik ország...

Szerintetek melyik ország zászlaja a legszebb?

Figyelt kérdés
Képet is linkeljetek róla, köszi... :)
2010. szept. 28. 20:29
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
100%

Németország

[link]

Spanyolország

[link]

2010. szept. 30. 15:46
 42/65 anonim ***** válasza:
63%
A kérdés az volt, hogy melyik ország ZÁSZLAJA a legszebb, nem az, hogy melyik ország a kedvenced(értem arra, aki lepontozott egy csomó normális választ)...
2010. szept. 30. 15:48
 43/65 anonim ***** válasza:
81%
South park zászlaja a legszebb,mert történelmi hagyományok tükröződnek benne.
2010. okt. 2. 18:37
 44/65 anonim ***** válasza:
81%
2010. okt. 2. 18:38
 45/65 anonim ***** válasza:
69%

Hát... szerintem Törökországé.

[link]

2010. okt. 2. 19:33
 46/65 anonim ***** válasza:
79%

Megpróbálom részletesen kifejteni :D

Nekem a német zászló az első számú kedvencem, mert erőteljes, férfias, akár maga a német nyelv is, kifejezi az ország hatalmát a fekete és a vörös, maga a sárga pedig lazít a zászló merevségén, ha pedig ezt a variációt megnézitek, akkor maga a német történelem is eszünkbe jut.

[link]

Aztán a második hely:

[link]

remélem kihozza, google-s kép, máshol nem találtam.

Akinek tetszik az északi kereszt, annak ez egy főnyeremény, mivel a sávozást esztétikusan oldották meg, a horogkereszt meg valakit izgat, valakit nem, ettől a zászló hihetetlenül jól néz ki, azért került a második helyre, mert a fekete fehér vörös olyan lapos, és ugye túl erőteljes szín, de azért jellemző volt ez az akkori Németországra

Harmadik helyre szerény kis országunk zászlaja kerül, de természetesen a címeres változat, a nélkül hétköznapi lenne, de a címer a közepén nagyon hangulatossá teszi.

Ezután következik a Union Jack, amit bizonyára mindenki ismer, hiszen a világ egynegyedén lobogott már ez a zászló. A zászló maga tökéletesen pédázza az angol leleményességet, nagyon jól ki van találva, mindössze az aránya nem tetszik (1:2-szerintem túl elnyűjtott, de ez nagyon ízlés kérdése, én a 2:3-mat szoktam meg)

Az ötödik előkelő helyet nálam a déli államok zászlaja viszi, valamiért nagyon tetszik, megfogalmazni én sem tudnám, szerintem hatásos a keresztben lévő csillagok miatt, a vörös kék összeállítás alapból jól néz ki, viszont az embernek nincs olyan hangulata, ami leírná az ott uralkodó hangulatot (én például barna fekete, vagy egyéb színekkel írnám le a déli államokat)

Ezek mellett nagyon tetszik még Dél-Afrika zászlaja, ami nekem is a VB alatt lett a kedvencem, szerintem hangulatos, és viszonylag vidám hangulató is, és példázza a sokszínűséget.

Amely zászlók nagyon nem tetszenek:

Mozambik zászlaja például nagyon mintázza, hogy egy kezdetleges országról van szó, és ezért az emberek többségének az utálat és a rasszizmus jutna eszébe, ezért nem túl jó, ha egy "haladó ország" kezd el ki ha én nem?-et játszani.

Macedón zászló azért nem tetszik, mert én Japán zászlónál szoktam meg ezt az összeállítást, jól néz ki, de valahogy a piros-fehér szebb, bár tényleg jól mintázza az ott uralkodó hőmérsékletet.

A Stars & Stripes nekem nem tetszik, mert mindenre nem lehet odafigyelni, jól néz ki, de ennyi vörös-fehér azért kihívó, ami sokaknak tetszik, sokaknak nem.

A francia zászló már az a kategória, ami minden országnak "tetszik", elvégre a francia zászló mintájára kezdődött meg európában a trikolor "irányzat", bár nekem annyira nem jön be.

2010. okt. 2. 21:26
 47/65 anonim ***** válasza:
17%

A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 09-29 14:09

Szívesen használnám WC papírnak.

2010. okt. 2. 23:32
 48/65 anonim ***** válasza:
17%

AZ ANGYALCÍMERES MAGYAR zászló szerintemminden rendes magyarnak lelkileg , de a szemének is a legszebb. Hogy más országnak is van szép zászlaja az nem vitás, mint az sem hogy minnél fiatalabb egy ország annál inkább díszíti a zászlaját.

Te pedig 23/47-es provokátor takarodj IZRAELBE, VÁR A KŐSIVATAG, GYÖNYÖRKÖDJ ABBA IS.

2012. jan. 11. 18:52
 49/65 anonim ***** válasza:

Fehéroroszországé

[link]

2012. jan. 21. 14:51
 50/65 anonim ***** válasza:
Az angyalcímeres egy giccshalmaz, angyalok nélkül sokkal jobban néz ki. Bár szerintem címer nélkül a legjobb, fölösleges a kettőt keverni. Szláv szokás, mert címer nélkül az összes szláv zászló egyforma, viszont a magyar zászlóval nem egyezik meg egyik másik zászló sem.
2012. jan. 21. 16:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!