Várható, hogy a következő évtizedekben Kína igényt tart majd szibériai területekre és amiatt összetűzésbe kerül Oroszországgal?
"A jövőben, ahogy az energia egyre ritkább lesz..."
Azt tudod, hogy ez vagy 200 év a ma ismert készletekre alapozva.
Ami pedig a kérdésed érdemi részét illeti...Ha Kína betámadná Oroszországot, a világ ugyanúgy az oroszok mellé állna ahogyan most az ellenükben Ukrajna mellé. Lehet hogy más eszközökkel, de szükségszerűen.
A világ országai a területi status quo fenntartásában érdekeltek.
#2: Nem feltétlenül katonai támadásra gondolok. Cégek, vállalatok felvásárlására, kínai betelepülésekre, gazdasági függőség növelésére.
A 200 év nem tudom hogy jött ki, az olajra pl kb 50 évet mondtak. A gázra valamivel többet, de az sem volt 200. De nem is kell elérni a teljes kiürülését, előtte lesz ennek lényegesebb jelentősége.
Hogy hány évre elégségesek a készletek, azt mindíg úgy számolják, hogy az ismert és kibányászható mennyiségeket vetik össze az országok éves felhasználásával.
Találnak egy új mezőt, vagy kitalálnak valami új technológiát mint a pala gáz és olaj esetében, vagy az emberiség felhasználási szokásaiban áll be változás és már módosul is, hogy hány évre elegendő a készlet.
Cégfelvásárlások, kitermelési jogok megszerzése, meg hasonlók ma is mindennaposak. Ahhoz még az energiának sem kell fogynia.
És Kína nem annyira az orosz területekre hajt, hanem sokkal inkább Afrikára.
#5: "Találnak egy új mezőt, vagy kitalálnak valami új technológiát mint a pala gáz és olaj esetében, vagy az emberiség felhasználási szokásaiban áll be változás és már módosul is, hogy hány évre elegendő a készlet."
Igen tudom, de te írtad, hogy a ma ismert készlet tart 200 évig, én viszont nem láttam még sehol, ahol ennyit írtak volna. Persze a jövőben még találhatnak új forrásokat, de azt nem nevezném jelenleg ismertnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!