Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az afrikai, ázsiai és latin-am...

Az afrikai, ázsiai és latin-amerikai országok közül miért nem csatlakozik egyik sem az Oroszország elleni szankciókhoz?

Figyelt kérdés

Nem vérszegény ez egy kicsit?

[link]

2022. okt. 26. 19:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Mert egyrészt nem Európa körül forog a világ, őket pont annyira érdekli egy Európában zajló háború, mint minket a kolumbiai drogkartellek egymással való hadakozása, vagy a rohingyák elkergetése Mianmarból.

Másrészt Dél-Amerika meg Afrika együtt "vérszegényebb" és elmaradottabb, jelentéktelenebb gazdasággal rendelkezik, mint mondjuk Németország és Franciaország együtt. Mégis mit számítana vagy javítana a helyzeten, ha a már 9-szer csődbe ment Argentína, vagy Paraguay, ahol a lakosság úgy 35%-a a szegénységi küszöb alatt él, vagy a romhalmaz Venezuela elkezdene szankciózni? Semmit. Ezek az országok gazdaságilag elenyésző befolyással rendelkeznek a világra nézve.

A jemeni háború hány embert érdekel Európában? Sokak szerintem azt sem tudják, hogy van ilyen ország, vagy ha tudják is, sokan a térképen sem tudnák megmutatni. Amondó vagyok, hogy sok szegény latin-amerikai vagy afrikai (a gabona importőr országok kivételével) most hall először arról, hogy létezik olyan ország, hogy Ukrajna.

2022. okt. 28. 11:32
 12/13 anonim ***** válasza:
6%

11.

Csakhogy Afrikában nem volt atomról szó

2022. okt. 28. 14:05
 13/13 anonim ***** válasza:
91%
Amikor legutóbb néztem rá egy térképre az láttam, hogy Japán és Dél-Korea Ázsiában van.
2022. okt. 29. 02:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!