Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mekkora az esély arra, hogy...

Mekkora az esély arra, hogy "kisebb" atomháború törne ki?

Figyelt kérdés

Szinte biztos vagyok benne, hogy egy teljes atomháború se lenne egyenlő az armageddonnal, ahogyan sokan felfestik, de brutális károkat okozna. Ezt le akartam írni, de nem ez a kérdés.

Tegyük fel, hogy a helyzet odáig fokozódik, hogy valamikor atomfegyvert vet be a NATO az oroszokra, vagy fordítva. Ez még annál is sokkal súlyosabb lenne, mintha a fronton, vagy Ukrajna egy másik nagyvárosára menne. Hogyha ebből teljes atomháború törne ki és sorra vetnének be atomot a másikra, akkor iszonyú károk keletkeznének, mindkét oldalon.

Arra mekkora esély lenne, hogy egy-két atomcsapás menne mindkét oldalra, de ezzel be is fejeznék a dolgot? Tehát nem menne mindkét oldalra csomó atomcsapás. Ha meg is történne, mekkora kárt okozna? De a fő kérdés ennek esélye, hogy "csak" pár lenne bevetve közülük.

Egyrészt általános jelleggel is kérdezem, hogy mik az esélyek ma, de lehet úgy is venni, hogy tegyük fel, hogy eljutunk a NATO és Oroszország közti atomcsapásig. Tehát az valahol más kérdés, hogy lehet hogy el se jutunk atomig, bárhol is vessék azt be.

2022. okt. 25. 13:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
3%

Az atomháború egy mítosz?

[link]

"I had heard about buildings instantly consumed by unprecedented heat. Yet here were buildings structurally intact, with outside and stone facings in place. What is more, I found them topped by undamaged flag poles, lightning rods, painted railings, air-raid sirens, and other fragile objects. Clearly they had weathered the blast and somehow escaped the infernal heat, as well as the alleged super-hurricane thousand-mile-an-hour wind."

Fordítás magyarra:

"Hallottam olyan épületekről, amelyeket azonnal felemészt a soha nem látott hőség. Mégis itt voltak szerkezetileg ép épületek, kívülről és kőburkolattal. Ráadásul sértetlen zászlórudakkal, villámhárítókkal, festett korlátokkal, légiriadó-szirénákkal és egyéb törékeny tárgyakkal találtam a tetejükön. Nyilvánvalóan átvészelték a robbanást, és valahogy megúszták a nagy hőséget, valamint az állítólagos szuperhurrikán ezer mérföld/órás szelet"

Két napig vizsgáltam Hirosimát. Elmentem a T-hídhoz, amely az atombomba célpontja volt. Környékében azt a kopasz helyet kerestem, ahol feltehetően minden egy szempillantás alatt elpárolgott vagy porrá forrt. Nem volt se ott, se máshol a városban. Olyan jelenségek egyéb nyomai után kutattam, amelyeket ésszerűen „szokatlan” címkével lehetett megjelölni. Nem találtam őket.

2022. okt. 25. 13:55
 2/13 anonim ***** válasza:
92%
Semekkora. Egy kisebb atomháborúból pillanatok alatt nagyobb lenne.
2022. okt. 25. 14:07
 3/13 anonim ***** válasza:
89%
"Vagy meghalunk vagy élve maradunk"
2022. okt. 25. 14:15
 4/13 anonim ***** válasza:
88%

Azért álljunk meg csak egy picit!!

Azt ugye senki sem gondolja, ha a két atomhatalom (USA,orosz) egy kicsit megbombázza egymást, utána leállnának vele? Eleve az oroszoknak nincs is ilyen parancsuk. Putyin, Medvegyev is elmondta, ha megtámadja őket a nyugat elpusztítják a világot. Az atomrakéták programja a teljes ellenség kipusztítása és vele együtt az élet megszűnése. [link]

2022. okt. 25. 14:17
 5/13 anonim ***** válasza:
54%

Kisebb nukleáris háborúra egyre nagyobb az esély sajnos.

Ez alatt azt értem, hogy az oroszok megszórják taktikai atommal az ukránokat, van egy csomó kisebb hatóerejű atomfegyverük, bőven 1 Kt alatt 0,04 Kt hatóerővel kezdődően, ezek a hirosimai bomba ezredrészével rombolnak és a sugárzásuk is minimális, de azért nagyot szólnak, ahol bevetik őket és vannak nagyobbacskák is, például a parancsnoki központokra, vagy Kijev kormányzati negyedére. Pár száz ilyen nukleáris csapás egyből véget vetne a háborúnak és a NATO meg sem merne mukkanni, mert az igazi csapásmérő ereje megmaradna a ruszkiknak.

Sajnos ez körvonalazódik egyre jobban, errefelé tartunk.

2022. okt. 25. 14:57
 6/13 anonim ***** válasza:
84%

1# na meg a lónak a fåszát voltál hirosimába.

Amúgy tudod miért nem találtál semmit? Mert tudod újjá építették a várost . És ha csak nem vagy valami diplomás kutató semmit nem vehettél észre.

Jóhogy nem már az atombomba létezését is tagadod konteóskám

2022. okt. 25. 15:06
 7/13 felkelhetetle ***** válasza:
62%

Az atomfegyvereket pont arra találták ki, hogy elrettentse a nagyhatalmakat attól, hogy megtámadják egymást

Olyan nincs, hogy ,,kis atomháború", vagy van atomháború amiben szinte a teljes emberiség kipusztul vagy pedig a nagyhatalmakat elrettenti az atomfegyver bevetésétől az a tény, hogy a másiknak is van atomfegyvere és ,,csak" lokális háború lesznek olyan felek között, ahol egyik félnek nincs atomfegyvere, mint pl most Ukrajnában

Ez a két opció van, nincs átmenet a kettő között (szerencsére)

2022. okt. 25. 23:32
 8/13 anonim ***** válasza:
19%

A nagyhatalmak nem állnak szemben háborús félként és Ukrajna nem szövetségese senkinek.

Ha az oroszok módszeresen megszórják őket atommal, az nem jelent a nagyhatalmak közötti háborút, mivel lényegében a NATO-nak semmi köze hozzá valójában.

Természetesen tiltakozhatnak, vagy megtehetik, hogy nem kereskednek az oroszokkal, mellőznek minden gazdasági együttműködést, vagy az ENSz elé vihetik a dolgot, de mivel a NATO-t nem érte támadás, mást nem tehetnek.

2022. okt. 26. 01:33
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

8

De arra hivatkoznak, hogy a Lengyeleket érheti sugárzás és az támadás.

Ki is jelentette valamelyik amerikai vad marha, hogy ők is atomoznak ha ukrajnába az oroszok bevetik

2022. okt. 26. 01:39
 10/13 anonim ***** válasza:
30%

Fentebb már írtam, hogy léteznek a taktikai atomfegyverek.

A legkisebb ezekből a 0,04 Kt nukleáris töltet, amit ágyúból gránátként kilőhetnek, akár százszámra. Ez egy viszonylag olcsó fegyver mert megfelel 40 tonna TNT -vel és annak azért komoly költsége van, ahhoz képest ez semmi. Ha optimális magasságban robbantják a sugárzás töredéke a hagyományos nukleáris fegyvereknek, mivel az a hő miatt átalakul röntgensugárzássá és az pár méteren belül elenyészik, így csak a talajból felkavart por lesz minimális mértékben radioaktív.

Ezeket a taktikai fegyvereket vonták ki a SALT tárgyalásokon, de az már két évtizede nem érvényes. Az USA-nak tudtommal a legkisebb taktikai atomfegyvere ami rendszerben van, az 0,3 Kt, persze az oroszoknak is van ilyen de ezek is még századrésze a hirosimai bombának, a sugárzása meg talán az ezredrésze, vagy talán annyi sincs és ez ugye már 300 tonna TNT vel egyenlő. szóval olcsó, de rendkívül hatékony fegyverek ezek és több százat bevethetnek, ám ha a lengyel határtól pár tucat km re viszont mellőzik, akkor sugárzás sem lesz semmi határértéken túli. ami kimegy Ukrajnából.

Igazából még az egy-két Kt hatóerejű töltetek is taktikai fegyverek és még ezek sem sugárszennyezők különösebben, mert itt nő az optimális robbantási magasság a nagyobb romboló, illetve hatóerő miatt és így ezek sem szennyezik lényegesen a talajt.

Nem kell egyébként elpusztítani egész Ukrajnát, csak a felderített ukrán csapat-összevonásokra mérnek csapásokat, a közigazgatási központokra, a radar és légvédelmi állásokra a megfelelő erősségű nukleáris fegyverekkel, amihez van bőven választék.

A nagy Megatonnás bombákhoz hozzá sem kell nyúlni ilyen körülmények között.

2022. okt. 26. 02:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!