Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A Falkland-szigeti háborúban...

A Falkland-szigeti háborúban a falklandiak miért nem örültek, hogy az argentínok megpróbálják felszabadítani őket a brit monarchia uralma alól?

Figyelt kérdés
Argentína legalább köztársaság...
2010. szept. 27. 19:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%

ma 13:18

Ma demokrácián nem azt értjük, mint amit az ókorban értettek ezen a fogalmon. A modern demokrácia képviseleti, garantálja az alapjogokat, stb. Mai fogalmaink szerint az ókori "demokrácia" az kb. olyasmi, mint a kalózok demokráciája.

2010. szept. 28. 23:00
 12/20 anonim ***** válasza:

Most őszintén, ennek mi köze van az eredeti kérdéshez? Szerinted van ennek bármi köze a Falklandi Háborúhoz?

Annyi köze van, mint amennyi Nagy-Britannia és Argentína demokratikussága a témához... :)

2010. szept. 28. 23:29
 13/20 anonim ***** válasza:

"Ma demokrácián nem azt értjük, mint amit az ókorban értettek ezen a fogalmon. A modern demokrácia képviseleti, garantálja az alapjogokat, stb. Mai fogalmaink szerint az ókori "demokrácia" az kb. olyasmi, mint a kalózok demokráciája."

Nem. A mai demokrácia = politeia. Garantálja az alapjogokat? Ugyan, kérem, csak elméletben.

A válaszra válaszolva; osztom azoknak a véleményét, akik szerint azért nem örülnek, mert ők nem akarnak felszabadulni, kényelmes így nekik.

2010. szept. 28. 23:36
 14/20 anonim ***** válasza:

"Annyi köze van, mint amennyi Nagy-Britannia és Argentína demokratikussága a témához... :)"

El vagy egy kicsit tévedve. Az eredeti kérdés az:

"A Falkland-szigeti háborúban a falklandiak miért nem örültek, hogy az argentínok megpróbálják felszabadítani őket a brit monarchia uralma alól?"

Tehát van egy demokratikusan "jó hely", meg van egy demokratikusan "szar hely". Szerinted az embereket mennyire befolyásolja egy ország demokratikussága, amikor arról van szó, hogy oda szeretnének-e tartozni? Szerintem eléggé.

2010. szept. 28. 23:38
 15/20 anonim ***** válasza:

"A válaszra válaszolva; osztom azoknak a véleményét, akik szerint azért nem örülnek, mert ők nem akarnak felszabadulni, kényelmes így nekik."

Vagy csak szimplán hülye vagy. Mert szerinted a falklandiak mennyire "szabadulnak föl", ha britként a brit anyaországtól elszakadva Argentínához kerülnek?

2010. szept. 28. 23:40
 16/20 anonim ***** válasza:

"A Falkland-szigetek egyébként sohasem tartoztak Argentínához, szóval az Erdéllyel való párhuzam nevetséges."

Persze, mert Argentína is csak 1853 óta létezik.

Ennyi erővel Hollandiának van joga hozzá, mert egy holland tengerész fedezte fel. Meg Spanyolországnak, mert ők is igényt tartottak rá. Meg Franciaország is igényt tartott rá egyszer.

Ugyanilyen hülyeség lenne azt állítani, hogy Szlovákiának nincs joga a saját területéhez, mert korábban sosem létezett hivatalosan.

2010. szept. 29. 09:15
 17/20 anonim ***** válasza:
Sőt, elnézést! Még én is f@szságokat beszéltem. A sziget 1816-33 között Argentínához tartozott.
2010. szept. 29. 09:25
 18/20 anonim ***** válasza:

"A sziget 1816-33 között Argentínához tartozott"

Argentin történészek szerint okvetlenül :)

2010. szept. 29. 17:57
 19/20 anonim ***** válasza:
Ezen az állításon mit lehet vitatni? Még egy egyszerű Wikis szócikkben is ez szerepel, amit nem én módosítottam csak azért hogy igaz legyen az állításom.
2010. szept. 29. 21:25
 20/20 Moha- ***** válasza:

Meg annyit hozza, hogy

-erdelyben nem romanok laknak...

-en is brit teruleten elek es megertem, hogy miert jo dolog ez.

2012. máj. 4. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!