Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az oroszok miért nem kerítetté...

Az oroszok miért nem kerítették be az elején Ukrajnát?

Figyelt kérdés

Nem is értem magát a támadást, mivel várható volt az, hogy Ukrajnát támogatni fogja a NATO. Kijevet támadták és kelet felől próbáltak csak benyomulni az országba.

Ha mindjárt a háború elején úgy kezdték volna, hogy konkrétan az összes határra bevonulnak elzárták volna az utat a NATO szállítmányoktól. Simán megtudták volna oldani: Keletről csak az oroszok határosak Ukrajnával. Északról Belarusz miatt szintén blokád alá tudták volna venni az országot, Nyugatról Lengyelország, Szlovákia, Magyarország határa kb. ugyanolyan nagy, mint a Belaruszos határ, egyszóval nem túl nagy. Dél-Nyugatról a román határ még kisebb + Moldován belül Transznisztria is a segítségükre lett volna. Délről ugye a Fekete-tenger határolja az országot, de mivel az oroszok sokkal nagyobb flottával rendelkeznek onnan is simán betudták volna keríteni az ukránokat.

2022. okt. 19. 21:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, ezeket nem csak te nem érted.
2022. okt. 19. 21:34
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Azert mert Nyugat-Ukrajnaban egy nagyszabású inváziót elindítani, úgy hogy 3 nato tagállam határa par 10 kilométerre van, több mint rizikós. Illetve az elején tudható volt, hogy az egész országot nem fogjak tudni elfoglalni, legalábbis ennyi katonaval nem. 600 ezer km2 területű ország, a keleti-déli régiót is alig tartják, akkor meg pláne jóval több katona kellett volna, ami nem volt. Oroszoknak papíron van 1 milliós aktív serege, ha lenne nem mozgósították volna a tartalékosokat. A mozgosítastol Putyin meg sokáig félt mint az ördög a tömjénfüsttől politikai okok miatt.
2022. okt. 19. 21:40
 3/16 Fsms ***** válasza:
95%
Az ukrán határ 4.558 km hosszú. Szerinted mennyi ember kellett volna ehhez? Alaphangon 1-2 millió vagy több, hogy ténylegesen fel tudják venni a harcot. Ráadásul a keleti rész domborzata hegyes erdős a lengyel határ mentén, nehezen védhető.
2022. okt. 19. 21:46
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Honnan küldtek volna annyi katonát, ami egy ekkora ország beketítésére elég? Meg egyáltalán hogy jutottak volna el a nyugati határig? Illetve nem csak bekeríteni kell, hanem akkor be is hatolni, az utánpótlási vonalakat pedig biztosítani. Ez nyugaton kivitelezhetetlen lett volna.
2022. okt. 19. 21:46
 5/16 A kérdező kommentje:

2-es!

Az elején olyan fölényben lehettek volna jó logisztikával, hogy simán letudták volna nyomni az ukránokat. Emlékszel, hogy mindjárt az első pár nap konkrétan majdnem az ország 25%-át elfoglalták? Tartható lett volna ez az állapot, ha megakadályozzák a NATO-tól érkező segítséget. Nyilván rizikós lett volna a határt elfoglalni először, de nem kellett volna nekik feltétlen mindjárt a határnál őrt állniuk, bőven lehettek volna akár 50 km-es körzeten belül is. Igen, 600 ezer km2 területű ország, de a 4 NATO szomszéd határa "csak" 1400 km körül van, amit simán eltudtak volna foglalni az elején.

Azzal nem értek egyet, hogy az oroszok tudták nem fogják tudni elfoglalni a teljes országot. Putyin biztos volt abban, hogy pár nap max hét alatt elfoglalja Ukrajnát. Én azt mondom simán sikerülhetett volna nekik jó taktikával, logisztikával.

2022. okt. 19. 21:48
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

"olyan fölényben lehettek volna jó logisztikával"

De ilyenük nincs. Még raklapot sem használnak a nyomorultak :D

"Én azt mondom simán sikerülhetett volna nekik jó taktikával"

Ebben egyetértek.

2022. okt. 19. 21:50
 7/16 A kérdező kommentje:
Félreértitek. A bekerítés alatt nem azt értem, hogy szó szerint mindenhol elzárni a határt. Az lehetetlen lett volna. A főbb utakat/határátkelőket viszont simán tudták volna tartani, mivel amúgy is a fegyverek/tankok egyéb segítségek nem erdőn keresztül érkeztek Ukrajnába (nem is tudták volna ilyen helyeken áthozni, vagy ha igen nagy nehézségekkel).
2022. okt. 19. 21:51
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
#7: És hogy jutottak volna el a harckocsik a nyugati határátkelőkhöz? Nem valószínű, hogy csak úgy átengedték volna őket, hogy ott letáborozzanak a támadásig.
2022. okt. 19. 21:57
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Azt írtam tudható volt, legalábbis én az első naptól olvasom az elemzéseket. Az hogy az oroszok mit tudtak és mit nem fogalmam sincs, ahogy elnézem most, nem sokat. Első pár napban elfoglalták igen, de fordítsuk meg, a nagy fölény ellenére az ország 75%-hoz hozzá se tudtak szagolni. Erre 200 ezer ember alkalmatlan volt, es biztos probaltak megsemmisiteni a nyugati fegyvereket, de valamiert nem sikerult nekik. En nem tudom miert, vagy a hirszerzeseik voltak szarok, vagy a nato olyan taktikat alkalmaz, vagy mindketto. Egy szo mint szaz, ez az orosz hadero alkalmatlan volt vegig, hogy Ukrajnát úgy tegye latorállammá, ahogy Putyin megálmodta. Atomjait kivéve, egy regionális középhatalom szintjén van a seregük pár hiper-szuper fegyverrel, amit nem akarnak bevetni mert vagy nincs es az egesz egy propaganda szöveg, vagy olyan kevés van.
2022. okt. 19. 21:59
 10/16 A kérdező kommentje:

Mint mondtam a nyugati határátkelők összesen 1400 km körül van "csak". Északról Belaruszon át elindulhattak volna a lengyel-szlovák-magyar-román határhoz. Dél-Nyugatnál pedig a tengeren át tudtak volna a déli román határnál elindulni észak felé a határ mentén + még Moldován belül Transznisztria is a segítségükre lehetett volna.

Azért azt valljuk be, hogy az ukránok a NATO segítsége nélkül már rég elestek volna.

2022. okt. 19. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!