Az oroszok miért nem kerítették be az elején Ukrajnát?
Nem is értem magát a támadást, mivel várható volt az, hogy Ukrajnát támogatni fogja a NATO. Kijevet támadták és kelet felől próbáltak csak benyomulni az országba.
Ha mindjárt a háború elején úgy kezdték volna, hogy konkrétan az összes határra bevonulnak elzárták volna az utat a NATO szállítmányoktól. Simán megtudták volna oldani: Keletről csak az oroszok határosak Ukrajnával. Északról Belarusz miatt szintén blokád alá tudták volna venni az országot, Nyugatról Lengyelország, Szlovákia, Magyarország határa kb. ugyanolyan nagy, mint a Belaruszos határ, egyszóval nem túl nagy. Dél-Nyugatról a román határ még kisebb + Moldován belül Transznisztria is a segítségükre lett volna. Délről ugye a Fekete-tenger határolja az országot, de mivel az oroszok sokkal nagyobb flottával rendelkeznek onnan is simán betudták volna keríteni az ukránokat.

2-es!
Az elején olyan fölényben lehettek volna jó logisztikával, hogy simán letudták volna nyomni az ukránokat. Emlékszel, hogy mindjárt az első pár nap konkrétan majdnem az ország 25%-át elfoglalták? Tartható lett volna ez az állapot, ha megakadályozzák a NATO-tól érkező segítséget. Nyilván rizikós lett volna a határt elfoglalni először, de nem kellett volna nekik feltétlen mindjárt a határnál őrt állniuk, bőven lehettek volna akár 50 km-es körzeten belül is. Igen, 600 ezer km2 területű ország, de a 4 NATO szomszéd határa "csak" 1400 km körül van, amit simán eltudtak volna foglalni az elején.
Azzal nem értek egyet, hogy az oroszok tudták nem fogják tudni elfoglalni a teljes országot. Putyin biztos volt abban, hogy pár nap max hét alatt elfoglalja Ukrajnát. Én azt mondom simán sikerülhetett volna nekik jó taktikával, logisztikával.

"olyan fölényben lehettek volna jó logisztikával"
De ilyenük nincs. Még raklapot sem használnak a nyomorultak :D
"Én azt mondom simán sikerülhetett volna nekik jó taktikával"
Ebben egyetértek.

Mint mondtam a nyugati határátkelők összesen 1400 km körül van "csak". Északról Belaruszon át elindulhattak volna a lengyel-szlovák-magyar-román határhoz. Dél-Nyugatnál pedig a tengeren át tudtak volna a déli román határnál elindulni észak felé a határ mentén + még Moldován belül Transznisztria is a segítségükre lehetett volna.
Azért azt valljuk be, hogy az ukránok a NATO segítsége nélkül már rég elestek volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!