Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Igaz lehet hogy Oroszország...

Igaz lehet hogy Oroszország és a NATO atomügyben két fogatlan oroszlán?

Figyelt kérdés

Azt beszélik hogy sem a NATO,sem Oroszország nem rendelkezik bevethető atomfegyverekkel,csak 1-2 van mutatóba,a fentartásukra szánt pénzek pedig az oligarchák/politikusok zsebébe kerültek az évek során.

Mi a véleményetek,igaz lehet hogy azért olyan nagy a szája mindkét félnek mert tudják hogy úgy sem lesz atomháború(mivel nincs mit ledobni)?

2022. okt. 19. 20:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%

"Elcsépelt dolog ez az atomháború=armageddon de biztos lennének túlélők."

Persze elcsépeld dolog, mert nyilván nem pusztulna ki a világ. Új Zélandon semmi hatása nem lenne, Kijevben, Moszkvában és az amerikai keleti parton pedig igazi armageddon lenne.

Valakinek ez maga lenne az armageddon - főleg a fejlett és északi világnak - míg másoknak nem jelentene semmit :D

2022. okt. 19. 21:49
 12/15 anonim ***** válasza:
59%

11-es!

Új-Zéland sem lenne biztonságban. Ausztrália több atomot is kapna Kínától, lehet még Új-Zéland is, mivel egyértelműen Ausztrália és az USA szövetségese.

2022. okt. 19. 21:53
 13/15 anonim ***** válasza:

Miért kapnának atomot Kínától? Az elsődleges nukleáris csapás az ellencsapásra képes ellenséges nukleáris erőket érinti minden esetben, ilyenből egy sincs Új-Zélandon és Ausztráliában.

A második hullám - ha van - akkor az az ellenség lehető legnagyobb pusztítását szolgálja. Kínának azért nincs olyan hű de sok unukleáris fegyvere és főleg indítóállása. Most megy a második bővítési hullám amivel még nincsenek készen, egyelőre legfelejebb valami 200 rakétát tudnak csak indítani.

Ha velem szemben egy 500 silós ország áll, akkor nem a haverjaira fogom ellövöldözni azt amim van...

2022. okt. 19. 21:58
 14/15 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem Kínának sokkal több atomja van. Személy szerint én egyáltalán nem bízok egy ilyen hivatalos adatban sem.

Nem tudom mennyire követed a külföldi politikát, de talán Ausztrália a legnagyobb ellensége Kínának a Csendes-óceáni térségből. Kína már csak azért is kilőné az atomot Ausztráliára, hogy ne kerüljenek túlságosan is nagy hatalmi pozícióba a Csendes-Óceán keleti részén. Nyilván nem kapnának annyi atomot, mint mondjuk az USA, de azért párat ők is kapnának. Még inkább rondítja a képet az ausztrálokra nézve az, hogy a népesség jelentős része a keleti partvidéken él, pár bombával eltudnák érni, hogy az ausztrálok se ússzák meg az atomháborút jelentős károk nélkül.

2022. okt. 19. 22:14
 15/15 anonim ***** válasza:
73%

"Szerintem Kínának sokkal több atomja van. Személy szerint én egyáltalán nem bízok egy ilyen hivatalos adatban sem."

Az adatok jelentős része a kölcsön ellenőrzéseken és egyezményeken alapul. Kínának deklaráltan 300db nukleáris fegyvere volt amit nemrég elkezdett felfejleszteni 600db-ra. Ehhez tavaly új silóépítési programot indítottak Nyugat-Kínában.

Vágom a Csendes-óceáni eseményeket, a kínai terjesztekést és az aktuális bázisépítés körüli ausztrál hisztit is. Ez a fajta szembenállás teljesen világos, de ha kirobban egy globális aotmháború akkor ez megint nem olyan súlyú esemény ami fő- vagy akár csak mellékszerepet kapna.

Ne feledjük, hogy a sri-lankai kínai katonai kikötő India politikai nyomása miatt nem valósult meg és ott egy másik atomhatalommal kellene a pozícióért kakaskodni, akivel mellegsel folyamatosan a határvillongások is.

Kína esetében nem árt figyelmbe venni az atomhatalmi határvitát a három szomszuédos ország között ami Kína, India és Pakisztán. Ráadásul mindhárman utálják is egymást :D

Ha már ausztrál keleti part: az 5 legnagyobb ausztrál város elpusztításával oda lenne a lakosság 60%-a, ehhez sok fegyver valóban nem kell. De ugyanez igaz Kínára is:

[link]

Ha rálesel a listára:

[link]

Az első 10 város 150 millió fő. És ők a két, őket utáló szomszédjukkal valamint az amcsikkal álnának szemben. több helyre jutna nekik áldás, mint 10 város.

Én a kínai-ausztrál diplomáciai hisztit messze nem értékelem akkorára, hogy abból bármilyen atomcsapást kinézzek egy totális atomháború esetén. Nem mondom, hogy teljesen kizárt de szerintem sokkal magasabb prioritása lenne annak, hogy Kína a saját szomszédai között rendezkedjen. Pakisztánban és Indiában mindenképp, lehet Dél-Koreának is jutna, mert valszeg egy ilyen után Dél-Korea lemosná az északi éhezőket a térképről.

Pont ma olvastam valami olyat, hogy Japán a legnagyobb környékbeli ellenfélnek Kínát és annak terjeszkedését nevezte meg, és Japán hedereje sem kicsi. Azt sem tartom kizártnak, hogy nekik is hamarabb jutna megelőző csapás, mint Ausztráliának. Egy ilyen háborúban azt is biztosítania kellene az első csapásnak, hogy a környező "erős" országok meg se próbáljanak bevonulni hozzád, amikor begyűjtöd a gombafelhős matricákat a lutra-albumodba :D

Az amcsik ilyen téren szerencsések, de Kína körül elég sok kellemetlen ország van.

2022. okt. 19. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!