Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Olvastam, hogy a hollandok...

Olvastam, hogy a hollandok gátolják a románok és a bolgárok schengeni övezetbe való belépését. Te támogatnád Románia és Bulgária schengeni övezetbe való belépését?

Figyelt kérdés

2022. okt. 15. 16:46
A kérdező szavazást indított:
Támogatnám.
Ellenezném.
25 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Miért gátolják?
2022. okt. 15. 17:04
 2/10 anonim ***** válasza:
56%
Hollandokat kellene kibaxni a Schengeni övezetből.
2022. okt. 15. 17:05
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
#1 Mert rettegnek a román és bolgár cigányoktól, hogy számolatlanul hozzájuk özönlenek. Európában Romániában és Bulgáriában él a legtöbb cigány.
2022. okt. 15. 17:15
 4/10 anonim ***** válasza:
47%

Nem, az Unióba se kellett volna őket bevenni, ahogy sok más posztkommunista országot sem. Az Unió egyik legnagyobb baja, hogy ezek az országok folyamatosan szétvétóznak mindent és működésképtelenné teszik.

Sokkal szigorúbb feltételek kellenének az EU csatlakozáshoz, elérni egyfajta érettségi és szellemi szintet, pl hogy ne legyen tekintélyelvű társadalom, ilyen mértékű korrupció, jogállamiság legyen stb stb.

A posztkommunista országok közül csak Szlovénia és Csehország való az Unióba, mások nem igazán.

2022. okt. 15. 17:22
 5/10 anonim ***** válasza:
58%
A Balkánról jött bandák tripla annyi autót lopnának Nyugat-Európában és onnantól akadálytalanul jutnának el Romániába és Bulgáriába.
2022. okt. 15. 17:29
 6/10 anonim ***** válasza:

Az 1-es kérdésére válaszolva (és a 3-asra is): valójában éppenséggel a romákkal SZEMBENI diszkriminációt kritizálja Hollandia és a melegek, alternatív szexuális beállítottságúak jogait.

Romániában és Bulgáriában ugyanis bejegyzett élettársi kapcsolat sem létezik (mint pl. Magyarországon).

A másik kritikájuk a dunai és tengeri hajózással kapcsolatos, ez bonyolultabb szakpolitikai ügy.

2022. okt. 28. 23:50
 7/10 anonim ***** válasza:

#6 „...valójában éppenséggel a romákkal SZEMBENI diszkriminációt kritizálja Hollandia”

:-DDD Ennek aztán tényleg semmi köze a schengeni csatlakozás feltételeihez.

2022. okt. 29. 10:51
 8/10 anonim ***** válasza:
70%

#7 ":-DDD Ennek aztán tényleg semmi köze a schengeni csatlakozás feltételeihez."

Szerintem sincsen, de mit csináljak, ha ezek szerepeltek a kifogásaik között?

Elhiheted, én aztán igazán annak drukkolok, hogy belépjünk végre mi is (erdélyi vagyok). Munkaügyben sokszor kell Magyarországra utaznom, nem tudom elmondani, hány meetingről késtem el a kiszámíthatatlanul hosszú sorok miatt, és hányra értem oda túl korán, hogy értelmetlenül ácsorogjak órákat...

Mindenesetre baromi idegesítő, amikor az övezet 26 tagállamából 25 egyetért, egyetlenegy pedig köti az ebet a karóhoz.

Nem csodálom, hogy rühellik a magyarokat is az egész EU-ban az egyedül vétózós politikájuk miatt... velünk szemben Hollandia csinálja ugyanezt...

2022. okt. 29. 11:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Részvétem, ezt a kiszámíthatatlanságot a határon én is rühelltem a csatlakozásunk előtt. Havonta 2x kellett oda-vissza autóznom Krakkóba, autópálya nem volt (nagyrészt ma sincs) és néha Parassapusztánál, de gyakran a lengyel határon is voltak sorok. Pedig elvileg még örülhettünk is, mert 2004-től legalább már a vámellenőrzéssel nem szivattak.
2022. okt. 29. 13:14
 10/10 anonim ***** válasza:
44%

Na most épp az osztrákok vétóznak, a túl sok illegális migrire hivatkozva. Tehát nem csak Hollnadia makacskodik

[link]

2022. dec. 8. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!