Örültök annak, hogy az ukránok több mint 600 települést szabadítottak fel 3 hét alatt?
Én ennek az egész háborúnak nem örülök. Nem csak azért, mert egymást ölik, hanem azért, mert ez több szempontból is kihat az egász világra.
Az ismerőseimtől hallottam már mindenfélét: voltak orosz és ukrán pártiak is közöttük. Ráadásul mindenki a saját igazáról próbálja meggyőzni a másikat és ez már unalmas. Jó lenne, ha már vége lenne ennek az egésznek vagy így vagy úgy.
A háborút senki sem szereti, az ukránoknak és az oroszoknak is tele van a hócipője vele. Csakhogy egyiknek sincs igazán választása. Az oroszok nem adhatják fel, hiszen gyakorlatilag már győztek. Túl nagy áldozatot hoztak ahhoz, hogy a siker kapujában feladjanak mindent. Az ukránok se akarnak feladni semmit, kábé ugyanúgy sok áldozatot hoztak már. Meg nekik azért kötelességük is védeni az országukat. Még az lehetne, hogy valamelyik fél kimerül, de ez sem fog megtörténni, mert ez sok áldozattal járna. Én speciel abban reménykedem, hogy az ukránok beletörődnek a veszteségeikbe.
Azért olyan nagyon véres háború nincs, mint ahogy sokan gondolják. Az Azovsztal-nak egyelőre annyi, de azért a legtöbb gyár zavartalanul üzemel. Nem is a háború a legnagyobb probléma, hanem az elhibázott szankciók. Olajra és energiára szükségünk van, amit Oroszországtól kapunk. Lehetnek akármilyen szankciók, ez nem fog változni, csak az árak mennek az égig. Mert saját olajunk az kevés van és emiatt felértékelődik. A napenergia, szélenergia is kezd bebukni. Az oroszok nélkül végünk lesz. Miközben az orosz gazdaság szárnyal, a rubel árfolyama emelkedik és Putyin nem érti, miért vagyunk ostobák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!