Szeretnem megkerdezni az ukrajnat tamogatokat, hogy a vilag tobbi orszagaert miert nem kampanyolnak?
"Mitol lenne agresszor ha vissza veszi amit elvettek tole?"
Mit vettek el tőle? Kicsit olvass már utána a dolgoknak!
Annyira egyszerű vagy, hogy simán csak elküldenélek a halál f-szára, de erőt veszek magamon és megpróbálom megmagyarázni, annak ellenére, hogy szinte biztos vagyok benne, hogy egy szót se fogsz érteni belőle.
1. Etiópiában, Nigériában, Szomáliában, meg a hasonszőrű országokban leginkább polgárháborúk szoktak folyni, vagy egymás elleni háborúk, nem pedig egy nukleáris nagyhatalom rohanta le őket
2. Az ilyen szubszaharai országokban zajló háborúk semmilyen módon nem érintenek minket
3. Ukrajna viszont igen
4. Ha szó nélkül hagyjuk, hogy az oroszok győzzenek Ukrajnában, akkor az nem csak annyi, hogy győztek Ukrajnában, hanem ennek sokkal messzebb ható következményei vannak - a NATO, az USA, a nyugat geopolitikai pozíciói gyengülnek, még azt sem tartom kizártnak, hogy a NATO-ból kilépések lennének, szinte biztosra veszem, hogy Kína megtámadná Taiwant, és főleg, ha a nyugat pozíciói gyengülnek, akkor keletkező vákuumba Kína és Oroszország nyomul be.
És én személy szerint, ha választani kell, hogy orosz-kínai típusú, vagy nyugati típusú civilizációban akarok-e élni, akkor a nyugatit választom a hibái ellenére is, mert szabadabb vagyok, mint egy orosz-kínai típusú rendszerben lennék. Ezért támogatom, hogy az oroszokat ki kell szorítani Ukrajnából - nem Ukrajna érdekel, hanem a saját életem.
13: volt 91-ben népszavazás
Akkor a most elfoglalt orosz megyék közül igennel ennyi százalék szavazott a függetlenségre:
Luhanszki terület 83,86
Donecki terület 76,85
Kerszoni terület 90,13
Zaporizzsjai terület 80,74
"Hiba volt '91-ben hogy a Szovjetunió felbomlásakor az orosz többségű megyéket nem népszavaztatták meg a hovatartozásról"
Mivel Ukrajna részei voltak, így nem kérdezték meg őket, hogy Oroszországhoz akarnak-e tartozni, de arról igen, hogy a Ukrajnát akarják-e a Szovjetúnióban tartani, és arra szinte egyhangú volt a szavazás. Hozzáteszem: pl Donyeckben a 2001-es népszámlálás alapján a lakosok 60%-a vallotta magát ukránnak, szóval ez az "orosz többség" egy érdekes kérdés - mondjuk a Krím többsége valóban orosz.
Szóval én nem érzem hibának ezt a népszavazást nem megtartani, igazából okát sem látom. Ha mondjuk felmerült volna, akkor a prioritást te magad látod:
"hanem Gorbi és Jelcin az atomrakétákért cserébe"
Ha a Szovjetúnió nukleáris arzenáljának nagy része Ukrajnában marad, most egészen más világot látunk.
Ügyesen lehagytad a krími adatot, ami 54 % volt :)
De különben is azon a népszavazáson senki nem kérdezte őket hogy Oroszországhoz akarnának-e tartozni, mivel a Szovjetunió megszűnésében decemberre már megegyeztek a fejük fölött, az előbbi hozzászólásomban írt feltételek mentén.
„Ha a Szovjetúnió nukleáris arzenáljának nagy része Ukrajnában marad, most egészen más világot látunk.”
Jah, valószínűleg nyugi lenne Ukrajnában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!