Valójában az oroszok igényt tartanak Magyarország területére is? Vagy egyedül Ukrajna területe megszerzése a cél?
Én eddig azt gondoltam, hogy állóháború lesz belőle és kényszerű tűzszünet rendes béke nélkül, amolyan Koreai háború kicsiben.
EDDIG!
Azóta több helyen összeomlott az orosz front -jelenleg is zajlik az összeomlás kisebb méretben- és azóta Putyin már kényszer soroz. Most már nem tudom mit hoz a jövő!
Ugyanis vagy az lesz, hogy így az oroszok nagy áldozatok árán stabilizálják a frontot, vagy -és ez is benne van- egy totális orosz összeomlás! Mármint nem a frontokon, hanem általában! Mint 1917-ben, mikor a cárok megbuktak. Mert most olyan ajtót nyitott ki Putyin, ami sok orosz nem akar bemenni, és harcolni egy olyan háborúban, amiben ők az agresszorok! Itt még az oroszok is tudják, hogy ők a támadók, akik el akarnak foglalni egy országot.
A katonáik eddig is a pénzért nem lelkesedésből mentek, most a sorozottakat a pénz sem boldogítja, mert nekik így, hogy nem önként mennek az sem jár majd igazán.
Én elég pesszimista lettem, ugyanis egy komolyabba katonai kudarc után Putyin nyúlhat atomhoz is, ami viszont beláthatatlan követketkezményeket vonhat maga után.
Február vége óta véleményem így változott:
"ez egy pár hetes harc lesz, az oroszok profin lerohanják Ukrajnát, az ukrán vezetés elmenekül, utána oroszbarát bábkormány kerül hatalomra, a területek egy részét Oroszország annektálja" -szerintem sokan ezt gondoltuk!
mostanra ezt gondolom:
"Az oroszok átverték az egész világot! Elhitették velünk, hogy ők egy katonai szuperhatalom, ami az USA-val és Kínával is fel tudja venni a versenyt, ehelyett van egy szedett-vedett kiöregedett szovjet technikával felszerelt, szarrá szét lopott hadseregük, amit lényegében egy katonailag éppen csak középhatalomnak számító Ukrajna is meg tud állítani, némi nyugati segítséggel. Most pedig úgy tűnik egy totálisan elcsigázott, motiválatlan massza lett az egész csecsen zsoldosokkal, wagneresekkel, lényegében véve lassan Oroszország a túlélésért harcol, mert ha összeomlik a front, akkor senki sem fogja őket komolyan venni a világon, ez pedig akár az Orosz Föderáció végét is jelentheti, mert sok tagköztársaság kiléphet, ha szeretne, elvégre a hadsereg, amivel bent tudná tartani őket Moszkva éppen most ment szét"
az oroszok igényt tartanak Magyarország területére is?
Nem.
Vajon ez 3. világháborúvá fajul?
Nem
Fog atom robbanni?
Nem.
Oroszország ismét egy terjeszkedni próbáló birodalom lett.
Amilyen az USA is, meg Kína is.
A terjeszkedésnek meg elméletben nincs korlátja, egy ilyen birodalom természetes működése az, hogy igényt tart MINDEN területre.
Az más kérdés, hogy a gyakorlatban ennek mi a realitása - semmi.
Még az ukránokkal sem bírnak.
Bár azt azért érdemes megjegyezni, hogy annak semmi realitása nincs, hogy katonailag megszállják Magyarországot, viszont a politikai befolyásuk terjesztése sikerrel járt - ma Magyarország egyértelműen kiszolgálja az oroszok érdekeit.
A világháború tekintetében:
Azt szerintem a hülye is látja, hogy február óta egyre csak durvul a helyzet.
Minden egyes lépés és történés az eszkaláció irányába haladt, és egyetlen lépés és történés sem volt, ami a de-eszkaláció irányába vitte volna a helyzetet.
Ha ezt a folyamatot extrapoláljuk, ez egyértelműen egy nagyobb háború, akár világháború irányába mutat. A gázvezetékek felrobbantásával tulajdonképpen már ki is lépett a konfliktus az ukrán-orosz határok közül.
Ez a jelenlegi tendencia.
A következő lehetséges eszkalációs foknak én azt látom, hogy a Duma felsőháza is jóváhagyja az annexiót, és ezzel papírforma szerint is orosz területnek nyilvánítják a 4 megyét.
Ha minden igaz, ma szavaznak erről.
Ezután Oroszország már a területe elleni támadásként kezelheti az ukrán hadsereg terület-visszafoglalási műveleteit.
Na most ugye Belarusz és Oroszország is tagja a KBSZSZ-nek, aminek a 4es cikkelye kb. ugyanaz, mint a NATO 5. cikkelye - egy tagállam elleni támadás az összes tagállam elleni támadásnak minősül, így Belarusz gyakorlatilag kötelezve lesz arra, hogy bekapcsolódjon a háborúba.
Belarusz hadba lépése esetén pedig van rá esély, hogy Lengyelország is belép a konfliktusba, voltak már lengyel politikusok részéről ilyen nyilatkozatok, hogy ha Belarusz megtámadja északról Ukrajnát, akkor a lengyel hadsereg is bevonul ukrán területre, hogy segítsen megvédeni az Ukrajna nyugati-északi területein élő lengyel kisebbséget és az ukrán területi integritást.
És ha lengyelek bevonódnak a konfliktusba, akkor már nagyon könnyen kitörhet egy NATO-KBSZSZ közti háború - elég, ha lengyel területet ér belarusz vagy orosz agresszió, vagy fordítva, belarusz területet ér lengyel agresszió, a védelmi egyezmények miatt ez már rántja magával a többieket is.
"Szerintem Lengyelországnak azért ennél több esze van."
Meglátjuk.
Rengetegszer indítottak már később hibásnak bizonyuló kalkulációk alapján katonai akciókat a történelemben, egyáltalán nem lenne példátlan esemény.
Ahogy Putyin is benézte rendesen az ukrajnai "különleges műveletet".
Szerintem ez a bomlott agyú úgy gondolkozik, hogy ami egyszer az oroszoké volt az legyen az újra.
Ebben pedig informálisan, érdekszféraként mi is benne voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!