Vajon eljutunk oda hogy bármelyik ország atomot alkalmazzon?
Kizárt.
Ennél mindenkinek több esze van.
csak mert facebookon nagyon aggasztó híreket látni, és egyre jobban eszkalálódik a helyzet... legalábbis én úgy látom.
26/n
Szilvi
Most is alkalmaz már egy csomó ország atomot.
Különböző technológiákban, használnak atomtechnológiát. Csak nem haditechnikában.
A Pearl Harbor-i sunyi japó támadás után ezen nem tudom mit kellett csodálkozni.
Ha az oroszokat támadnák meg így, vagy a kínaiakat, válaszul ők is bevetnék az atomot - pláne, ha egy olyan ország követi el a támadást, amelyiknek nincs atombombája.
Szerintem ehhez nem kell semmiféle pszichopata vezető, elég egy miszkalkuláció.
Egy komoly nukleáris arzenált birtokló haderő racionálisan és joggal gondolhatja úgy, hogy egy-két kisebb fegyver bevetését egy harmadik ország ellen megúszhatja nukleáris válaszcsapás nélkül.
#9 Hát azért ha kezedbe veszel egy történelem könyvet és keresel benne egy olyan szoros háborús eseményt mint a mostani orosz-ukrán konfliktus nemigen sokat fogsz találni.
Jelenleg nagyobb vérontás van mint a több mint egy évtizede elhúzódó pakisztáni háborúkban összesen. Az ilyen véres csaták mind nukleáris csapással végződtek a történelemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!