Az elmúlt tíz év során Európa éhezett?
2012-ben Demján Sándor többször mondta, hogy Európában éhezni fognak: https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..
Szerinte egy átlageurópai (ehhez most Olaszország van a legközelebb átlagban) Marokkó és Mali életszínvonalán fog élni. Megnéztem a HDI-ket 2012-ben és most:
Mali: 175. hely > 186. hely
Marokkó: 130. hely > 123. hely
Olaszország: 24. hely > 30. hely
Ezek alapján igaza lett/lesz?
Nem éhezett.Viszont nem tudom szó nélkül hagyni azt,hogy átlagban mérhetetlenül sokat pocsékolunk ugy az élelmiszerekben mint egyéb termékekben.
Az irány valóban nem jó.Ez az ész nélküli fogyasztás és pazarlást kicsit vissza lehetne fogni ha valamivel tudatosabban óvnánk a környezetünket és az egészségünket.
Csak egy példa:2×10 emeletes irodaházban sok helységben éjjel nappal megy a világítás,akkor is ha nincs az épületben senki.
A válasz:Nem számít,a bérlő fizeti.
Eltekintve attól hogy van e bőségesen áramunk,vagy nincs,meghogy kifizeti e,én ezt ostoba pazarlásnak tekintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!