Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az oroszok buherálták meg az...

Az oroszok buherálták meg az Északi Áramlat vezetéket?

Figyelt kérdés
2022. szept. 27. 19:21
1 2 3 4
 21/33 Dzsonszi ***** válasza:
35%

Johny, persze pont három helyen egy nap alatt meghibásodik mind a két vezeték, főleg, hogy szeizmográf adatok lökéshullámot érzékeltek pontosan aznap. Kizárt, hogy műszaki hiba okozta ezt.

Én a legrosszabb szcenáriót tudom elképzelni (de persze csak találgatok)

Az oroszok sértették meg a vezetékeket, amik már úgyse mennek, tehát nekik nem számít azért, hogy később megsérítsék a többi balti-tengeren átmenő gázvezetékeket amiatt, hogy el tudják mondani, hogy nem ők voltak, hiszen az ő gázvezetékeiket is megtámadták.

2022. szept. 28. 07:27
 22/33 anonim ***** válasza:
54%

#21: amikor a választ írtam még csak egy vezeték sérülése volt ismert ( csak ennyit láttam a hírekben ), egy vezeték sérülése esetén a műszaki hiba esélye jóval magasabb mint a CIA felrobbantotta konteó.

Azóta már kiderült, hogy mindkét vezeték sérült ami a műszaki hiba lehetőségét teszi valószínűtlenné.

Ha nem csak a nickre ugranál mint kisliba a zöld takonyra, hanem figyelnéd az időrendet is a válasz és a hírek között... :)

2022. szept. 28. 07:37
 23/33 Dzsonszi ***** válasza:
62%

#22 Te beszélsz nickre ugrásról? :D Akárhova írtam ukrán-orosz háborúval kapcsolatban te ugráltál a másikra ugyanazzal a szokásos idióta dumáiddal :D

Tegnap este nyolckor már bőven lehetett tudni, hogy mindkét gázvezeték megsérült, de még azt is, hogy robbanásra utaló jeleket mértek a szeizmográfok. A stílusodat megint hozod, de már megszoktuk tőled, mennyire képbe vagy a dolgokkal.

2022. szept. 28. 07:50
 24/33 anonim ***** válasza:

Talán nem kellett volna túltolni a propagandát...

A hozzászólás megírásáig nem olvastam a szivárgason kívül másról, most visszakeresve sem találok ilyet. A hvg este 10 kor hozta le a reuters cikkét amiben részletesen kifejtik a dolgokat...

A szeizmográfok hullámokat mérnek, egy ilyen cső felszakadása is kelt akkorát amit mérni lehet.

2022. szept. 28. 08:28
 25/33 anonim ***** válasza:

Egy normális híranyag, normális forrásokkal:

[link]

Most már csak az a kérdés ki robbantott.

2022. szept. 28. 09:15
 26/33 A kérdező kommentje:

Szerintem az oroszok, hogy így büntessék Európát. A gáz elzárása szerződésszegés, de a "szabotázs" nem, valamint így Ukrajna sem fog gázt kapni Nyugat felől, és még rálehet fogni az USA-ra vagy a gyíkemberekre.

2022. szept. 28. 10:47
 27/33 anonim ***** válasza:
77%

lehet találgatózni

hogy usa volt és oroszokra akarja fogni

vagy

tényleg oroszok voltak és nem lesz szerződésszegés

2022. szept. 28. 16:06
 28/33 anonim ***** válasza:
0%

Oké, konteózzunk :D

USA: a robbanást megelőzően nem sokkal repült be a térségbe egy P-8 Poseidon kikapcsolt transzponderrel, vagy kerestek valakit vagy ők voltak.

Szerintem a jelenlegi helyzetben az amcsiknak ez nem érdeke, ha tavasszal történt volna akkor még azt mondom oké, mert az úgy felverte volna a gázárat a tározók feltöltése előtt, hogy a palagázosok g3nnyesre kereték volna magukat. Ezzel kicsit elkéstek.

Oroszország: így nincs szerződésszegés valamint lehet bosszú a bebuktatott Nord Stream 2-re is ééss így nem marad más tranzitvezetékük mint a lengyen és az ukrán-magyar. Ezzel akár fel is tudnák verni az árakat újra amire nagy szükségük lenne .

Lengyelország/Dánia/Norvégia: épp ma adtak át egy új gázvezetéket Norvégiából Dánián át Lengyelországba.

Törökország/Türkmenisztán/Azerbajdzsán:

A törökok eddig is dolgoztak a felhagyott NABUCCO-n, mivel nekik az nemzeti szükséglet. Egy ilyen akcióval plusz forrást tudnának bevonni a saját építkezésükbe ami jelentősen olcsóbbá tenné és meggyorsítaná a Sivas-Isztambul szakasz építését.

Ha csak egy lyuk lett volna a vezetéken akkor továbbra is hajlanék a műszaki hibára, de 3 vezetéken 3 lyuk két különböző helyen az azért már kizárja a műszaki hiba lehetőségét.

Én kevés hülyéből nézem ki, hogy pont a tenger közepén ( igaz könnyen javítható helyen ) robbantja fel a vezetéket. :D

2022. szept. 28. 17:46
 29/33 anonim ***** válasza:
mert most így ősszel miért nem oké?
2022. szept. 28. 18:39
 30/33 anonim ***** válasza:
0%
Mert sokkal nagyobb panik lett volna tavasszal az üres tározók miatt, ami garantálta volna a vastag extraprofitot. Most ennek hírére alig nőtt a gáz ára.
2022. szept. 28. 18:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!