A szégyenletes orosz katonai kudarc egyúttal lerombolta azt a mítoszt is, hogy az oroszok milyen kemények és mindent kibírnak?
Ugye megvannak azok a netes mémek, hogy az oroszok kemények és vodkát vedelnek -30 fokban pólóban meg ilyenek (amúgy még februárban rengeteg katona halt meg fagyási sérülések miatt szóval már itt sántít a dolog). Meg hogy milyen bátrak és medvékkel szkanderoznak.
Nos az ukrán háború szerintem ezeket a sztereotip dolgokat is szerte foszlatta amikor az oroszok maguk mögött hagyva a felszerelésüket menekültek az ukránok elől, dezertáltak és megtagadták a harcot.
Eközben állandóan az amerikaiakat savazzák, hogy puhap*cs meg, hogy Afganisztánban, hogy leszerepeltek (ahonnan mondjuk önként mentek el), de pl. az oroszoktól sose láttam ilyen jellegű videókat, ahol a katonák félelmet nem ismerve, tök lazán nyomják a "die fck'in madafaka" és hasonló beszólásokat brutális tűzharc közepette:
https://www.youtube.com/watch?v=sL4fUTGk3kg
https://www.youtube.com/watch?v=pjQvk5PrqdA
Fel orszaguk alkesz, mondjuk egy kilatastalan helyen nem csoda. Valahonnan ismeros...
Eddig se csak hivatasos katonakat vittek azoktol meg nem lehet semmit se varni a fronton.
"Otthonukban még az usát is levernék."
Ez mondjuk igaz. Honvédő háborúban korlátlanul lehet sorozni. Oda még az USA se merne bemenni ezért az ukránokkal bűvészkedik.
Ez a nagy különbség a hadseregbe kényszerített, de azt a háta közepére sem kívánó sorállomány és az önként szolgálatot vállaló szerződéses+hivatásos hadsereg között.
Azért ha az USA egy hadsereget küld bárhova, akkor nem ad az újoncoknak egy bevásárló listát, hogy miket szerezzenek be önállóan.
És biztosan lopnak az amerikai hadtápnál is, de olyanról még nem hallottam, hogy egy támadó hadoszlop kifogyott volna az üzemanyagból, mert azt közben eladták.
7:
> nofakenews.net
> nukleáris fegyverek nem is léteznek
Remélem azért te is érzed, hogy itt valami nincs rendben.
9.
Tudom, hogy a kognitiv disszonancia nem engedi, hogy mást gondolj, mint a megengedett,de ez nem érzés kérdése, ha erre alapozol, rég rossz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!