Valóban az amerikai gazdaság lesz hosszú távon a nyertese az ukrajnai konfliktusnak?
Az amerikai gazdaság semmivel sincs kedvezőbb helyzetbem, csak nekik nem az energiahordozókkal van gondjuk.
És aki azt hiszi, hogy az USA azt szeretné, hogy az orosz energaifüggőséget amerikaira cserélje az EU az téved.
A vadbarmok meg vadbarmok. Ők az oroszokat szeretnék, mert imádják a bolsevik diktatúrát.
Amit az egyes ír, az abban az értelemben zseniális konteó, hogy a fele tök igaz, csak finoman belekeverednek leegyszerűsítő feltételezések, tényként kezelve.
Szóval igen: Amerikának az a célja, hogy Oroszországot meggyengítse. Oroszország egy potenciális fenyegetés az USA-nak, nyilvánvaló érdeke, hogy kibillentse az erősödéséből. Ebből a szempontból szerintem nekik most ez a helyzet nagyon kockázatos, de a számukra jó irányba tart. Szerintem ebben egyébként nekünk ugyanaz az érdekünk, mint az USA-nak, de nekünk sokkal nagyobb közvetlen problémát jelent.
Szerintem az is teljesen igaz, hogy USA-nak érdeke, hogy Európa elszakadjon az orosz nyersanyagtól. Csak éppen szerintem nem azért, hogy a sajátját értékesítse. Európa orosz nyersanyagfüggése egy elképesztő méretű kockázat. Szerintem ezt éppen most nem kell magyarázni. Az, hogy ez a függőség megszűnjön, az hosszú távon szerintem nekünk nagyobb nyereség, mint az USA-nak. Csak a leválás nekünk rettentő fájdalmas áldozat, az USA-nak meg ez is plusz üzlet.
Ugyanakkor a másik oldalon Kína szerintem még az USA-nál is sokkal nagyobb nyertese ennek a helyzetnek, és ezt - legalábbis szerintem - az USA aligha akarná.
"Amerika sikerének titka a kizsákmányolás és a háborúkon való nyerészkedés"
Én úgy emlékszem, itt Oroszország támadta meg Ukrajnát, területnyerészkedési céllal. Vagy nem ugyanazt a műsort nézzük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!