Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Valóban az amerikai gazdaság...

Valóban az amerikai gazdaság lesz hosszú távon a nyertese az ukrajnai konfliktusnak?

Figyelt kérdés
[link]

2022. szept. 23. 10:52
A kérdező szavazást indított:
Jó eséllyel igen.
Nem, az EU-t bölcs emberek vezetik, majd kitalálnak valamit.
21 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
70%
Igen. Habár egyesek szerint ez egy hatalmas nagy konteó, de szerintem Amerikai célja az, hogy elszakítsa az Uniót az oroszoktól. Nem akarja, hogy az európai államok az orosz gáztól és áramtól függjenek. Inkább az amerikaitól amit megvehetünk majd 10x olyan drágán.
2022. szept. 23. 10:58
 2/14 anonim ***** válasza:
64%
Már most az!
2022. szept. 23. 11:02
 3/14 anonim ***** válasza:
61%
#1 Ez nem konteó, ez a nyers valóság!
2022. szept. 23. 11:03
 4/14 anonim ***** válasza:
24%
Nyilván. Rohadt szemétládák.
2022. szept. 23. 11:07
 5/14 MDaniel98 ***** válasza:
5%
Persze. Ha el tudja adni a drága gázát akkor főleg, de ha nem az se baj, mert Oroszország meggyengül, a fegyverlobby jól jár, nekik meg mondjuk 50-60 milliárd dollárba kerül az egész (amit visszanyernek majd a gázeladáson) ami az amcsi katonai költségvetésnek a 10%-a szóval nem olyan jelentős tétel.
2022. szept. 23. 11:09
 6/14 anonim ***** válasza:
34%

Az amerikai gazdaság semmivel sincs kedvezőbb helyzetbem, csak nekik nem az energiahordozókkal van gondjuk.

És aki azt hiszi, hogy az USA azt szeretné, hogy az orosz energaifüggőséget amerikaira cserélje az EU az téved.

A vadbarmok meg vadbarmok. Ők az oroszokat szeretnék, mert imádják a bolsevik diktatúrát.

2022. szept. 23. 11:19
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Amit az egyes ír, az abban az értelemben zseniális konteó, hogy a fele tök igaz, csak finoman belekeverednek leegyszerűsítő feltételezések, tényként kezelve.

Szóval igen: Amerikának az a célja, hogy Oroszországot meggyengítse. Oroszország egy potenciális fenyegetés az USA-nak, nyilvánvaló érdeke, hogy kibillentse az erősödéséből. Ebből a szempontból szerintem nekik most ez a helyzet nagyon kockázatos, de a számukra jó irányba tart. Szerintem ebben egyébként nekünk ugyanaz az érdekünk, mint az USA-nak, de nekünk sokkal nagyobb közvetlen problémát jelent.

Szerintem az is teljesen igaz, hogy USA-nak érdeke, hogy Európa elszakadjon az orosz nyersanyagtól. Csak éppen szerintem nem azért, hogy a sajátját értékesítse. Európa orosz nyersanyagfüggése egy elképesztő méretű kockázat. Szerintem ezt éppen most nem kell magyarázni. Az, hogy ez a függőség megszűnjön, az hosszú távon szerintem nekünk nagyobb nyereség, mint az USA-nak. Csak a leválás nekünk rettentő fájdalmas áldozat, az USA-nak meg ez is plusz üzlet.

Ugyanakkor a másik oldalon Kína szerintem még az USA-nál is sokkal nagyobb nyertese ennek a helyzetnek, és ezt - legalábbis szerintem - az USA aligha akarná.

2022. szept. 23. 11:29
 8/14 anonim ***** válasza:
38%
Amerika sikerének titka a kizsákmányolás és a háborúkon való nyerészkedés, most is ugyanezt teszik, a dollár erősebb mint valaha. Minden egyes halott Ukrán és Orosz civil egy újabb dollárt jelent az amerikaiak zsebében, s mindent megtesznek, hogy a lehető legnagyobb vérfürdő legyen.
2022. szept. 23. 12:34
 9/14 anonim ***** válasza:
30%

"Amerika sikerének titka a kizsákmányolás és a háborúkon való nyerészkedés"

Én úgy emlékszem, itt Oroszország támadta meg Ukrajnát, területnyerészkedési céllal. Vagy nem ugyanazt a műsort nézzük?

2022. szept. 23. 14:09
 10/14 A kérdező kommentje:
9: A műsor 2014-ben kezdődött, nem idén. Ha lemaradtál az elejéről (amerikaiak által szervezett puccs), akkor ne csodálkozz, ha nem érted a történetet.
2022. szept. 23. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!