Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az EU miért ennyire kommunista?

Az EU miért ennyire kommunista?

Figyelt kérdés

"„Elfogadhatatlan, hogy a médiaszabadság védelmét célzó javaslat éppenséggel a kiadók szerkesztési szabadságának elvét, a sajtószabadság egyik lételemét kívánja felülírni” – közölte az Európai Lapkiadók Szövetsége. Hangsúlyozták, az Európai Unió történetében először a lapkiadókat és a szerkesztőségeket az Európai Bizottság irányította médiahatóság felügyelete alá helyeznék – panaszolta közleményben az Európai Kiadók Tanácsa is."

[link]

2022. szept. 15. 20:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
A kérdező miért a (hazug) mandinerről tájékozódik?
2022. szept. 15. 20:57
 2/11 anonim ***** válasza:
53%

Nem áll módonban engedélyezni a mandiner kukikat, így nem tudom elolvasni a cikket.

De kiindulva abból, hogy folyamatosan hazudnak, szerintem a kérdés egy hamis állításra épül. Amit meg látok a cikkből, abban nincs szó arról, amit kérdezel.

2022. szept. 15. 20:57
 3/11 anonim ***** válasza:
77%
Az EU-nál kapitalistább közösség nincs. :D Hogy lenne már kommunista?
2022. szept. 15. 21:00
 4/11 anonim ***** válasza:
9%
Már a Mandiner is hazug? Ajjajjaj... Nos, kis részben valóban hazug: még mindig szemlézi az ellenzéki megmondóemberek agymenéseit a jobb alsó sávban... :)
2022. szept. 15. 21:02
 5/11 anonim ***** válasza:
76%

Szeretek veszélyesen élni, úgyhogy elolvastam. Hát nem csalódtam, hozták a szokásos színvonalat.

Csak a süket duma, de egyetlen szó sincs benne, hogy egyáltalán miről is szól az a bizonyos "törvény" (WTF? EU-nak nincs törvényalkotási jogköre).

2022. szept. 15. 21:05
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
4: ott lehet olvasni a hazugságokat, a jobb alsó sávban.
2022. szept. 15. 21:05
 7/11 anonim ***** válasza:
18%
A kulturmarxizmus egyre durvább, a más vélemények elnyomása egyre erősebb.
2022. szept. 15. 21:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Mi köze ennek a kommunizmushoz?
2022. szept. 15. 21:41
 9/11 anonim ***** válasza:
93%

Kicsit ironikusnak tartom amikor jobboldali és kormánypárti szavazók siránkoznak az uniós médiaszabadság helyzetéről. Először mindenkinek a saját háza táján kellene rendet tennie, és itthon bőven lenne mit tenni, hogy tényleges médiaszabadság legyen. Tőlünk nyugatabbra se tökéletes a helyzet, de még így is sokkal szabadabb a média, mint itt bármikor is volt. Persze a világon sehol nincsen igazán szabad, független média, ami eléggé szomorú, de ez úgysem mostanában fog megváltozni.

A cikkről meg csak annyit, hogy szerintem egyáltalán nem hangzik az Európai Bizottság ötletet olyan durván, mint ahogyan azt a cikk megpróbálja leírni. Ha jól értem, akkor a Bizottság javaslatot tett egy médiafelügyeleti szervezet létrehozására, amelynek feladata lenne, hogy a különböző sajtótermékek tulajdonjogaival foglalkozzon és ezeknek az újságoknak és hírforrásoknak az adás-vételét felügyelje. Gondolom a cél az lenne, hogy különböző strómanok és kormánybarát üzletemberek ne vásárolhassák fel egyes országok szinte összes sajtótermékét, hogy utána kemény kormánypárti propagandával töltsék tele a lakosok fejét. Igen, ez egy utalás volt a szép hazánk jelenlegi helyzetére. Illetve ez gondolom megnehezítené a külföldi propaganda bejutását az Unióba, ugyanis Brüsszel meg tudná akadályozni például orosz üzletemberek számára azt, hogy európai újságokat vásároljanak csak azért, hogy utána Moszkva szócsöveként használják azokat.

Persze én is értem, hogy ez legalább részben korlátozza az újságok és a sajtótermékek saját gazdasági döntésit, hiszen Brüsszel bármikor megakadáloyzhatja a különböző tranzakciókat. De általában elég nehéz olyan törvények, ellensúlyok és fékek kialakítása egy igazán szabad társadalomban, amelyek elég erősek, hogy tényleges védelmet nyújtsanak és közben ne sértsék meg az emberi szabadságjogokat.

2022. szept. 15. 21:51
 10/11 anonim ***** válasza:
90%
Nektek mindenki kommunista aki nem nyalja fényesre a vezíretek hatsójat?
2022. szept. 17. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!