Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mikortól válik nyílt hadüzenet...

Mikortól válik nyílt hadüzenetté a NATO részéről az, hogy az ukrán háborúban lassan már csak a fegyvert vivő katonák ukránok, de azok is csak részben?

Figyelt kérdés

Minden más (felderítés, hírszerzés, műholdas megfigyelés, parancsnokság, fegyverszállítás stb... stb... ) USA-hoz és NATO-hoz köthető.

Márpedig a felsoroltak is a hadi tevékenység szerves részei, ahogy a fegyverek ropogtatása. Sőt azok számítanak csak igazán!

2022. szept. 15. 17:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
64%
No és akkor mi van? Két hét alatt Moszkvába lenne a NATO.
2022. szept. 15. 17:19
 2/14 A kérdező kommentje:

Hogy akkor mi van?

Atomháború!

A NATOnak pár perce sem lenne Moszkvába érni. Meg minek is érne oda?

2022. szept. 15. 17:21
 3/14 anonim ***** válasza:
63%

"Mikortól válik nyílt hadüzenetté a NATO részéről"

A NATO egy védelmi szövetség. Egyetlen egy NATO ország sem érintett a háborúban. Hogy független országok kivel hogy kereskednek ahhoz mi köze a háborúnak? Eladsz egy autót, ez hadüzenet? Eladsz némi információt, ez hadüzenet? Eladsz némi fegyvert, ez hadüzenet? :D

2022. szept. 15. 17:25
 4/14 anonim ***** válasza:
33%
Aki megtanulta félni Istent, az nem fog meijedni egy atomvillanástól. Fel vagyunk készülve a legrosszabbra.
2022. szept. 15. 17:25
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kioktatást de akkor nem kéne megmondani a NATOnak hogy ne végezzen/támogasson tevőlegesen támadó tevékenységet?

És pont ez az! Hogy

1. nem elad hanem ingyen tömi fegyverrel!

2. Nem csak fegyvert szállít hanem gyakorlatilag minden funkciót az USA és szövetségesei látnak el a fegyverhordozáson kívül.

2022. szept. 15. 17:30
 6/14 anonim ***** válasza:
72%
A lényeg hogy becsukd a szemed, mert ugy nem folyik majd bele a sisak...:)
2022. szept. 15. 17:33
 7/14 A kérdező kommentje:

A tisztánlátás végett: nem azért született a kérdés mert be vagyok szrva a egy atomháborútól!

A kérdés pedig adott. Mellébeszélést kérném mellőzni!

2022. szept. 15. 17:34
 8/14 anonim ***** válasza:
64%
3. Valóban védelmi szövetségnek indult, de ma már inkább egy kib@szott neoliberális terror szervezet.
2022. szept. 15. 17:35
 9/14 anonim ***** válasza:
40%

"Köszönöm a kioktatást de akkor nem kéne megmondani a NATOnak hogy ne végezzen/támogasson tevőlegesen támadó tevékenységet?"

Nem támadó tevékenységet támogat, hanem egy honvédő országot aki a saját elismert területén belül harcol egy megszálló országgal.

"1. nem elad hanem ingyen tömi fegyverrel!"

Nem vagy tisztában a lend-lease acttel?.

"2. Nem csak fegyvert szállít hanem gyakorlatilag minden funkciót az USA és szövetségesei látnak el a fegyverhordozáson kívül."

És ezzel mi a gond? Mi is szállítottunk hadianyagot sok országba, ahol elvégeztük az üzembe helyezést és betanítást. Az oroszok és kínaiak is szállítottak hadianyagot Észak-Vietnámba, szakértőkkel együtt... Azt' lett belőle valami?

Semmi kioktatás nem volt a kommentben, de nem határoztad meg pontosan mit tekintenél hadba lépésnek. Gondolom a Genfi-egyezményben ez le van fektetve, de én lusta vagyok elolvasni. Amíg nem végez egy adott ország fegyveres tevékenységet addig nincs miről beszélni..

Igazából az ilyen kérdésekben azt nem értem, hogy mi is a szovjetek által megszállt ország voltunk 45 évig. Az eredménye magáért beszél. A hasonló múlttal rendelkező kelet-európai országok mind összezártak Ukrajna mellett és elég sok mindent megtesznek annak érdekében, hogy mégegyszer ne jöhessenek közel az oroszok - ezért is menekült mindenki a NATOba. Én sem szeretném, hogy a ruszkik visszatérjenek és azt sem hogy Záhonynál már Oroszországba kelljen átlépni. Te/ti igen?

Ha igen akkor megértem az aggodalmatokat a témában, viszont ha ti sem szeretnétek ezt akkor nem értem a felvetést. Katonailag nem avatkozott be a NATO, fegyverből is csak épp olyat és annyit küldött amivel lett esély az oroszok megállítására.. A többi felsorolt logisztikai és hírszerzési dolog az oroszok számára is rendelkezésre áll, az elmúlt fél év viszont azt mutatja hogy a saját adataik felhasználásra is képtelenek...

2022. szept. 15. 17:45
 10/14 A kérdező kommentje:

Úgy látszik eddig tartott:

[link]

2022. szept. 16. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!