Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nem furcsa, hogy Ukrajnáért...

Nem furcsa, hogy Ukrajnáért mindent megtesznek, az örményekért és másokért pedig semmit sem?

Figyelt kérdés

Az azeriek megint megtámadták Örményországot. Már megtették egyszer, fiatal örmények ezreit mészárolták le, területeket foglaltak el a világ legősibb keresztény országából. Csak úgy. A világ semmit sem tett, sőt talán csak Oroszország próbált segíteni, békefenntartókat is küldött.

Ez sokkal igazságtalanabb háború volt, míg Ukrajnában kérdéses, inkább orosz többségű területekért harcolnak egy fasiszta, háborús bűnös Ukrajna ellen, ott mégis sok mindent megtesz a Nyugat Ukrajnáért, feláldozza az európai és amerikai gazdaságot is. De ott vannak a tibetiek, ujgurok Kínában, a palesztinok, és sok más eset. Nem furcsa ez egy kicsit?

2022. szept. 15. 13:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
21%

én rosszul vagyok ezektől a: globális háttérhatalom, globális pénzvilág, amerika kutyája az eu, stb stb stb kijelentésektől, de hogy eddig az eu le se sz..rta ukrajnát, most meg all in... van benne valami amikor ezt mondják talán nem is kicsi.

de ha valaki tud adni linket stb hogy nem így van, köszönöm.

ja és válasz a kérdésre, az kb a 10es válaszban meg lett fogalmazva

2022. szept. 15. 15:35
 12/19 anonim ***** válasza:
49%

"de hogy eddig az eu le se sz..rta ukrajnát, most meg all in"

Na igen, amikor valakinek kevés tudása van a történésekről, és még azt is elhiszi, hogy azon kívül, amit tud, nem is történik semmi.

Csak úgy jelzem, hogy már elég régen elkezdődött egy kölcsönös közeledés Ukrajna és az EU között.

2014-ben az ukrán parlament meg is szavazta az EU-Ukrajna társulási szerződést, csak az akkori ukrán elnök, az a bizonyos Janukovics orosz behatásra végül mégsem írta alá a törvényt, ennek következménye lett a majdan - az ukránok alapvetően az EU és nyugat felé akartak közeledni, csak ezt keresztülhúzta Janukovics, ezért háborodtak fel az emberek, ezért lett tüntetés, lázongás.

Tehát a retardjobber legendákkal szemben nem az történt, hogy a CIA megpuccsolta az amúgy nagyon oroszbarát ukrán nép által megválasztott oroszbarát elnököt, persze az simán benne van, hogy az amúgyis meglévő lázadó hangulatra és a tüntetésekre kicsit rásegítettek, hanem eleve a parlament, amit a nép választott meg, EU-és nyugat párti volt, és épp Janukovics akarta megpuccsolni a népakaratot.

2022. szept. 15. 15:50
 13/19 anonim ***** válasza:
62%

igen erről olvastam hogy visszakozott mert hogy az oroszoktól "jobb ajánlatot" kapott. oké eddig is tárgyaltak ilyenekről.

de hogy ukrajnáért lehúzzuk magunkat a wc-n az elég meredek. nyilván ne fordítsunk hátat, de hogy mindenáron...?

most is az eu gyűlésen sárga kék kosztümbe villognak, hogy ott mekkora demokrácia van, stb. az amerikaiak szerintem a térképen meg se tudják mondani hogy ukrajna hol van de lehet azt hinnék hogy egy bolygó nem is egy ország (:D), szóval nagyon erőltetett.

láttam korábban egy képet, sajna nem találom, hogy háború előtt a nagy komolyabb média, gondolok a külföldiekre még arról cikkezett hogy az ukrán sereg zászlajában horogkereszt van, háború után meg már nem így volt.

őszinteség az 0.

2022. szept. 15. 17:31
 14/19 anonim ***** válasza:
26%

"de hogy ukrajnáért lehúzzuk magunkat a wc-n az elég meredek"

Erre is azt tudom mondani, hogy NERpropaganda-túladagolásban szenvedsz.

Nem húzzuk le magunkat a WC-n.

Az EU egy kib-szott gazdag államszövetség ám, óriási tartalékokkal és gazdasági erővel.

Persze ezek az energetikai szankciók elég balf-sz módon lettek intézve, ahogy én kívülről látom - én óvatosabb tempóban kezdtem volna meg az orosz energiáról a leválást és az átállást más forrásokra, ugyanakkor jóval több és komolyabb fegyvert szállítottam volna az ukránoknak már a háború legelejétől kezdve, mert hiába keménykedtek a ruszkik a sz-ros atomfegyvereikkel, pontosan tudni lehetett, hogy ez csak üres duma, sose dobnának atomot semmilyen európai, NATO tag célpontra.

Mindenesetre az orosz energiáról leválást egyértelműen szükségesnek tartom, mert ez zsarolási potenciál Oroszország kezében, amivel él is.

De még ezzel az elcseszett leválási projecttel együtt se látom azt, hogy európa le lett húzva a WC-n.

És pláne nem Magyarország, mert mi felmentést kaptunk a vezetékes energiahordozókra, úgyhogy itt aztán papírforma szerint bőven lennie kéne gáznak, olajnak, mindennek.

És amúgy van is, szóval nekem van egy gyanúm, hogy erre a rezsicsökkentés-korlátozásra amúgy semmi szükség nem lett volna - ez csak csuti maffiózónak egy aljas húzása, hogy egy kicsit megdrágítja a rezsit, aztán ráfogja az EU-ra, hogy ezzel is az unió ellen hergelje a sok parasztot, hogy nézzétek, ezek miatt fizettek most több rezsit.

2022. szept. 15. 18:34
 15/19 anonim ***** válasza:
53%

14: húúú...

hát te pedig a "nyugati média" vagyis propaganda túladagolásában szenvedsz.

"az energetikai szankciók elég balf-sz módon lettek intézve" vagyis az eu elég dilettáns, azért ott komoly gondolkodó vezetőknek kéne döntenie.

mondanám hogy ugyan miért vannak beszarva a németek hogy már megint karbantartás, vagy nem annyi gáz jön a csövön mint amennyi tudna, de akkor ez is biztos a fidesz propaganda, de az igazság az hogy a csövek már púposodnak a sok cucctól az oroszok meg kézzel lábbal tapossák bele hogy minél több menjen.

2022. szept. 15. 19:15
 16/19 anonim ***** válasza:
33%

"mondanám hogy ugyan miért vannak beszarva a németek hogy már megint karbantartás, vagy nem annyi gáz jön a csövön mint amennyi tudna, de akkor ez is biztos a fidesz propaganda"

Azért azt gondolom te sem képzeled, hogy a német vezetés egytől egyig teljesen fogalmatlan idiótákból áll, akik energia nélkül hagynák a teljes német ipart és lakosságot.

Ha ilyen idióták lennének, nem lennének az EU vezető hatalma.

És amúgy épp erről beszéltem, ez a NER-propaganda : hogy németországnak vége, mindenki megfagy, aki amúgy nem fagyott meg már múlt télen ugye, mert épp ugyanez a duma ment már tavaly ősszel is a NER-médiában.

Dehát láthatod, tavaly se fagyott meg németország.

Tény, hogy problémáik vannak most az energia-szankciók miatt, és lesznek még komolyabb problémáik is télen. De messze nem olyan súlyos a helyzet, mint ahogy azt a retardméd.. bocs, fidesz média tálalja.

De tudod mit? Térjünk vissza erre tavasszal, és ha még mindig Németország az EU vezető gazdasági ereje, és nem fagytak halálra, és nem omlott össze a német ipar, akkor majd talán rájössz, hogy mennyire qvára átb-sz téged a fidesz-média, ha eddig még nem jöttél rá.

2022. szept. 15. 19:41
 17/19 anonim ***** válasza:
90%
Valószínűleg Örményországban lófax sincs, oszt ezért.
2022. szept. 15. 20:10
 18/19 anonim ***** válasza:
90%

16: egy mukkot nem mondtam arról hogy meg fognak fagyni.

én felhozom azt hogy energiaellátás problémájuk van, te pedig egyből ezzel vagdalózol hogy mert én ner propaganda kajáló vagyok és abban hiszek hogy meg fognak fagyni.

a két véglelet látod csak.

2022. szept. 15. 20:37
 19/19 MDaniel98 ***** válasza:
0%
Az örmények nem NATO-tag és nem is akarnak azok lenni+periférián vannak.
2022. szept. 18. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!