Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Létezik (még) szerinted...

Létezik (még) szerinted olyan, hogy szegény orosz katona, akit félrevezettek, és nem akartak civileket ölni, vagy egytől egyig szemét gyilkosok?

Figyelt kérdés
2022. szept. 15. 09:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Annak azért oka van, hogy Putyin nem a moszkvai meg szentpétervári szőke kékszemű oroszokat küldi a vágóhídra, hanem a csecseneket a hegyekből, meg a burjátokat a szibériai tajgáról. Azok között szerintem még olyan is van aki nem tudja, hogy 100 éve halott az utolsó cár, esetleg azt hiszi, hogy a náci Németország ellen mennek és a cél Berlin.
2022. szept. 15. 10:22
 12/22 anonim ***** válasza:

Egy katona személyes felelőssége egy háborúban nem egyszerű kérdés. Olyan háború még nem volt, ahol egyetlen civil sem halt meg, szóval ha olyan parancsot kap, aminek a vérehajtása ártatlan civilek halálához is vezet az önmagában nem teszi őt személyesen felelőssé. Ugyanakkor a 2. vh óta tudjuk, hogy van az a szituáció, ahol már nem mentség az, hogy "parancsot teljesítettem". Hogy hol a határ, az jó kérdés, szerintem erre senki nem tud egyértelmű választ adni. Ha benne vagy, akkor valószínűleg tudod, hogy hol van az a pont ahol dezertálnod kell, hogy emberj maradj. Viszont sajnos nagyon ritka, hogy utólag igazságszolgáltatás történjen ezekben a dolgokban.

Az biztos, hogy az a katona, aki személyesen kegyetlenkedik civilekkel, nemi erőszakot követ el, kínozza őket, az túl van ezen a határon, az objektíven egy szemét gyilkos. Ugyanakkor nem gondolom, hogy az orosz katonák nagyrésze ilyen lenne.

2022. szept. 15. 10:27
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Dehogyis. Mindig is gyilkolni akartak. Most a gyilkolásért kapják a pénzt.

Olyan ez mint magyarországon a határvadász (cigányvadász)

Mindig is ez volt az álmuk, mostmár pénzt is kapnak érte.

2022. szept. 15. 10:33
 14/22 anonim ***** válasza:

"Olyan háború még nem volt, ahol egyetlen civil sem halt meg"

Valójában de, volt ilyen :)

[link]

Nem hogy civil, de még katona se halt meg, az egyetlen "áldozat" egy leveses edény volt, amit eltalált egy lövedék :D

2022. szept. 15. 10:38
 15/22 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem az ukrán-orosz konfliktusban elég sok az olyan orosz katona, akit masszívan félrevezettek. Eleve az egész azzal kezdődött, hogy behazudták nekik, hogy csak gyakorlatra mennek. Semmilyen normális(abb) ellátmányt nem kaptak, egy orosz katonas Dél-Ukrajnában ezt meg is írta. (nincs hálózsák, nincs üzemanyag, romlott élelmiszerek, stb.) Most nemrégóta terjed a hír, hogy már a zsoldot sem hajlandóak nekik kifizetni, mert nincs miből.

Nem véletlenul egyenlő majdnem a nullával az orosz hadsereg moralitása és motiváltsága.

2022. szept. 15. 10:41
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

Latszik hogy nem voltak itt paran seregbe!!

Halvány gőzötök nincs semmiről,csak osztjatok a hülyeségeiteket.

Elméleti emberkék..

2022. szept. 15. 10:54
 17/22 anonim ***** válasza:
78%

"Latszik hogy nem voltak itt paran seregbe!!"

Látszik, hogy nem voltál általános iskolában.

SeregbeN, nem seregbe, te istenverte degenerált f-sz!!

Aztán mondd, háborúban jártál-e?

Mert hogy bohóckodni pár hónapot a magyar honvédségben sorozott lóf-szjóskaként nem egy nagy teljesítmény, mindenféle senkiházi hikomat retard végigcsinálta, lévén kötelező volt ;)

2022. szept. 15. 10:56
 18/22 anonim ***** válasza:
#14 úgy tudtam hogy valaki kiguglizik egy háborút ahol nem halt meg egy civil sem :D
2022. szept. 15. 11:01
 19/22 anonim ***** válasza:

Igazából régebben olvastam ezt a sztorit, és most eszembe jutott, csak a pontos nevét kellett kigugliznom :)

2022. szept. 15. 11:09
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Úgy látom, eléggé megoszlanak a vélemények. Eredetileg szavazás is volt, csak a módosítások után véletlenül lemaradt...
2022. szept. 15. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!