Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nem maradi dolog hogy Angliába...

Nem maradi dolog hogy Angliában még Királyság van? Miért van még királyság ott?

Figyelt kérdés
Egyszerűen hihetetlen de még mindig királyság van Angliában. Hát ezzel az erővel nálunk is lehetne királyság és most hogy visszahoztál a főispán címet megy a röhögés hogy visszamentünk az x században
2022. szept. 8. 21:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Maradi, de könnyen érthető hogy miért, csak ott maradt meg a monarchia kvázi ahol semmilyen hatalma nem maradt az "uralkodónak", azok akik ragaszkodtak a hatalomhoz mind pórul jártak, én mindenesetre szánalmasnak tartom valahol hogy ezek az uralkodói házak lemondtak a hatalmukról úgy hogy a giccset közben megtartották, egyszerűen szánalmas, vagy uralkodjanak, vagy támogassák a demokráciát és legyenek egy a sokunk közül. De ez a moneyt, dicsfényt megtartom, a kockázatot, felelősséget a népre, politikusokra áthárítom élet biztos kényelmes... Csak szerintem egy rossz vicc.
2022. szept. 8. 23:52
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Hadd bohóckodjonak!

Va rá pénzük hogy ilyen marhaságokat finanszírozzanak.A népnek kell ez kirakatcirkusz.

Képzeld most mi lesz!!Meghalt a drága királyné!!Aztán ott van Károly az új király.Ez mind külön műsorszám es felhajtast igényel meg rengeteg fontot!

Lehet majd jókat csámcsogni ezen is egy darabig.

2022. szept. 9. 02:03
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Ott legalább nem a lölöhöz megy a pénz
2022. szept. 9. 05:13
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Szeretnék olyan elmaradott országban élni, mint mondjuk Norvégia, Dánia, Svédország, Luxemburg vagy Monaco. Hogy ne csak az Egyesült Királyságot említsük...

Egyébként még Károlyt is szívesebben elfogadnám államfőnek, mint azt, hogy nálunk gyakorlatilag bárki lehet államfő, ha jól pitizik a miniszterelnöknél és van hozzá fülbevalója.

2022. szept. 9. 09:12
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

12, ezt úgy mondod, mintha a köztársasági elnök nem egy palotában lakna a budai várban, amit 200 milliárdért újítottak nemrég fel.

Vagy mintha a miniszterelnökünknek nem lenne egy teljes udvarháza.

Mintha nem lenne mindegyiknek testőre, sorfőrje, kiszolgálószemélyzete.

Mi a különbség? A protokoll. Protokoll szerint hajbókolni meg nem kerül pénzbe.

2022. szept. 9. 09:49
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

15#Nem hasonlítottam a kettőt össze.14 es.Nem a királyságtól fejlettek az általad felsorolt országok.Ezt se értem mit akarsz ezzel mondani.A kérdésben se volt ilyenPlusz nem az volt a kérdés hogy Lőrinchez megy e a pénz.Nem is értem mit akadékoskodtok!

Elmondtam hogy egy baromkodás az egész.Ez nem jelenti azt hogy az elnökösdi kevésbé az.

Ne igyatok má annyit mert csak kötözködtök..

2022. szept. 9. 13:24
 17/17 anonim ***** válasza:

"Nem hasonlítottam a kettőt össze.14 es.Nem a királyságtól fejlettek az általad felsorolt országok."

Nem a királyságtól fejlettek, de a kérdés azt sugallja, hogy ahol királyság van, az az ország megrekedt az "X században" (ahogy a kérdező írta). És a kérdezőnél nem áll össze ez a kép, hogy a monarchia nem feltétlen a fejlettség gátja.

Válaszommal azt szerettem volna elmondani, hogy legitimációs szempontból egyenesebb, világosabb és számomra pl. elfogadhatóbb a monarchiák megoldása. Nem mellesleg tud valóban független lenni és felette állni a pártpolitikának. Ellentétben a mi remekül működő "köztársaságunkkal", ahol még csak a kirakatban sem cél, hogy az államfő független legyen.

2022. szept. 9. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!